To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Tylko że rezerwa zapala się przy jednej cegiełce. Ja zawsze tankuje jak zasięg zniknie czyli : ---- wtedy wiem ze w baku mam te ~5-7l jeszcze .
Jak zgasną mi cegiełki to wlewam do 1 odbicia około 42 litry.
Raz w trasie jak wracałem z DE jechałem na maxa , żeby sprawdzić ile zostalo. Po zgaszeniu ostatniej cegiełki przejechałem chyba z 50 km i już mi było bardzo ciepło bo stacji nie było widać. Weszło około 47 litrów. Także jeszcze co tam było na dnie.
-
Cytat:
Napisał
wojtek1967
Mam TIPO SW. Co do pojemności zbiornika mam pewne obiekcje. Mam zapaloną jedną kreseczkę na wskaźniku, żółta ikonka tankowania i komunikat Koniecznie zatankuj paliwo. Nigdy nie udało mi się zatankować więcej niż 38 litrów. Te 50 litrów to chyba pomyłka, no chyba, że Komputer coś oszukuje i pokazuje że nie ma paliwa a ono jest.
Wydaje mi się,że za wcześnie Ci się ta kontrolka rezerwy zapala.U mnie jak zatankuję niezwłocznie po kontrolce/komunikacie wchodzi 42-43 l paliwa i inni (w HB i SW) mają podobnie.Najwięcej zatankowałem 47 l,bo nie było po drodze stacji paliw i wtedy od wyświetlenia się rezerwy przejechałem ok. 70 km.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Wydaje mi się,że za wcześnie Ci się ta kontrolka rezerwy zapala.U mnie jak zatankuję niezwłocznie po kontrolce/komunikacie wchodzi 42-43 l paliwa i inni (w HB i SW) mają podobnie.Najwięcej zatankowałem 47 l,bo nie było po drodze stacji paliw i wtedy od wyświetlenia się rezerwy przejechałem ok. 70 km.
To jest również zależne od wersji softu. U mnie po aktualizacji zmieniło się w tym temacie - nie ma tu znaczenia, że nie mam Tipo. W innym momencie włącza kontrolkę rezerwy sugerując, że jedzie się już na oparach, a tak nie jest. Przed aktualizacją inaczej to wyglądało.
-
W instrukcji info jest o 7 litrach rezerwy