To jest widok strony w wersji do druku
-
Pasek rozrządu cały juz nie wiem co mogę sprawdzic w nim tyle czasu stoi i nic wymieniłem czujnik położenia wału, skrzynkę bsi pod maską, dołożyłem dodatkową mase, wszystkie bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone, pompa na ostro działa i dalej nic ani iskry ani pompy nie słychać :(
-
Czyli sumując:
bezpiecznik F22 (pompa paliwa)
bezpiecznik F17 (+cewek WN i wtrysków)
przekaźnik T9 (pompa cewki wtryski)
bezpiecznik F18 (zasilanie komputera silnika)
bezpiecznik F16 (zasilane komputera silnika po stacyjce)
Rozumiem że było sprawdzone, i na przekaźniku T9 po zwarciu styków 30 i 87 pompa pracuje.
Proponuje sprawdzić rezystancję pomiędzy stykami 62 i 29 złącza A na sterowniku silnika (we wtyczce od wiązki) 62 ma kolor szary 29 pomarańczowy.
To jest zasilanie cewki przekaźnika T9
ECU powinno "podawać masę" na dwie trzy/sekundy od momentu przekręcenia kluczyka i podaje non stop jak silnik pracuje bądź znajduje się w stanie rozruchu. A stan rozruchu wykrywa czujnik położenia wału i wałka rozrządu. Jeśli opór się zgadza z oporem cewki bądź nieznacznie się różni, to znaczy że padł Ci sterownik...
-
Tak tak wszystko posprawdzane jest ok przekazniki i bezpieczniki zworka zrobiona na styku 30-87 i jest słychać... wiazka i wtyczki sprawdzone czy czasami jakis gryzon nie zrobil niespodzianki, po podłączeniu do skanera wywala błąd P0230 - cewka przekaznika pompy paliwa-obecny i nie da sie go wykasowac...
-
-
Pare dni przed tym jak zgasl mi na srodku drogi przerywal tak jak by paliwo nie dochodzilo dławil sie ale po chwili wracalo wszystko do normy nie wiem czy to z tym miało cos wspólnego
-
-
Sterownik ten przy silniku co ma dwie szerokie wtyczki czy ten co mam pod kierownica ze zlaczem obd ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nie iskry nie ma