To jest widok strony w wersji do druku
-
Jet to wkurzające, wyjeździłem bak aż do zniknięcia wszystkich kresek + jeszcze zrobiłem dobrych kilkanaście kilometrów a do 4 odbicia weszło mi 44 litry. Nie dość, ze średnim spalaniem komputer oszukuje to jeszcze poziom paliwa w baku zaniża i nigdy nie mam pewności ile km mogę przejechać na rezerwie.
-
Nie kumam w czym problem? Byłbyś szczęśliwy jakby Ci zgasł z braku paliwa i zarżnął pompę? Masz rezerwę i masz zatankować nie zastanawiając się ile jeszcze ujedzie. W PSA by Ci nawet aktualnego stanu paliwa nie pokazał tylko ten wyliczony wg komputera.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Problem w tym, że mając nominalnie 50 litrowy bak praktycznie mam do dyspozycji 40 parę litrów jak w miejskim samochodzie.
-
Ile tankowań w skali roku będziesz miał więcej jak będziesz tankować gdy zapali się rezerwa zamiast czekając do ostatniej kropli? W niektórych dieslach masz 4-6l ropy na odcinku od wtrysku do zbiornika paliwa (np. diesle skyactive mazdy), a się czepiłeś 10L rezerwy. Chociaż w sumie patrząc na podejście niektórych - dobrze, że tak zrobili. By na "oparach" jeździli :P
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Problem w tym, że mając nominalnie 50 litrowy bak praktycznie mam do dyspozycji 40 parę litrów jak w miejskim samochodzie.
Tak z ciekawości sprawdziłem....większy bak ma Focus 55l, Megane 47l....auta miejskie Clio 45l,Fiesta 42l.
Wczoraj zatankowałem 45l jeżdżąc z kanistrem w bagażniku...od momentu zaświecenia rezerwy przejechałem jeszcze 37km,a można nieco więcej i myślę,że nie jest źle...lepiej nich się to ostrzeżenie pojawia wcześniej niż za późno.
-
tipo kombi 2018 1.4
720 km na 47 litrach -95% autostrada, predkosc 110-120
-
Spalanie z tankowania?
Nie z kompa?
Bo ten pewnie pokazał ok .6 litrów?
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Spalanie z tankowania?
Nie z kompa?
Bo ten pewnie pokazał ok .6 litrów?
6,52l/100 km
Przecież napisał ile litrów i ile km ;-)
-
To teraz ja się "pochwalę" : 390 km na całym zbiorniku ..... a dokładnie na 40 litrach . Tylko miasto. ( czyli ok. 10.2 l / 100 km ). Czyli jak polonez Caro mojego dziadka :-)
-
Czyli normalnie.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Ja mam tipo 1.4 sedan z lpg spalanie mam 7l LPG i 0,7l benzyny na 100km...a na samej benzynie 5.8 -
6.0l na 100km ale jestem dość spokojnym kierowcą i gazuje jak nie jest to potrzebne...ze spalania jestem bardzo zadowolony...
-
Mi udalo sie zrobić od zapalenia rezerwy po miescie72km. Jak podjechalem na stacje dolewalem na maks . kilka razy odbijal pistooet ale doszedlem do wlania 50.11 litra.... Sedan silnik 1.4
-
Cytat:
Napisał
luksy
Mi udalo sie zrobić od zapalenia rezerwy po miescie72km. Jak podjechalem na stacje dolewalem na maks . kilka razy odbijal pistooet ale doszedlem do wlania 50.11 litra.... Sedan silnik 1.4
Sedan ma zbiornik ~45 L
-
Tipo sedan.
Na pełnym zbiorniku udało się przejechać: 627 km
Po zatankowaniu weszło: 40.45 l
Jakieś 20-30 km przed tankowaniem zgasła ostatnia kreska i zasięg.
Głównie trasa. Zwykłe krajówki + spore odcinki ekspresówki. Choć były też przejazdy przez miasta i stanie trochę w korkach. Na eskach prędkość raczej nie przekraczała 130 km/h.
W środku przez większość czasu 5 osób dorosłych. Oraz na sporym odcinku prowadził kierowca, który pierwszy raz siedział za kółkiem Tipo.
-
Tak pisze. Ale wlałem tyle ile napisałem. Pistolet wybijal może z 6 razy. Szwagier był że mną dziwił się a pod autem było sucho nic się nie przelało :). Na rezerwie ponad 70 km przejechałem. Jak będzie możliwość to to powtorze
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
luksy
Tak pisze. Ale wlałem tyle ile napisałem. Pistolet wybijal może z 6 razy. Szwagier był że mną dziwił się a pod autem było sucho nic się nie przelało :). Na rezerwie ponad 70 km przejechałem. Jak będzie możliwość to to powtorze
Chyba że na BP dystrybutor kłamie...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
luksy
Chyba że na BP dystrybutor kłamie...