Porownujesz 15 letnie auto z nowym ,produkowanym w czasach gdzie wszystko musi byc eko, brawo Ty! To jak wytlumaczysz ze ja w swoim aucie mam odprysk tylko na jednym rancie nadkola a na drugim nie?
To jest widok strony w wersji do druku
Porownujesz 15 letnie auto z nowym ,produkowanym w czasach gdzie wszystko musi byc eko, brawo Ty! To jak wytlumaczysz ze ja w swoim aucie mam odprysk tylko na jednym rancie nadkola a na drugim nie?
A który to? Bo wiesz, drogi przy krawędzi jezdni są bardziej zanieczyszczone
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
ok, ja to wszystko rozumiem, przy czym pytałem czy ktoś jeszcze się z tym spotkał? w końcu jeździmy po podobnych drogach, rozumiem, że wszyscy co wypowiedzieli się w temacie mają dokładnie tak samo? co jak co, ale jeden odprysk na jednym rancie nadkola to jednak trochę inny przypadek niż ten opisany w moim poście
Te odpryski masz od strony kierowcy czy pasażera?
Mi to wygląda jak przejazd przez kłębek drutu kolczastego;-):rolleyes:
od strony pasażera, przy czym praktycznie na całej długości, więc to nie pasażer obkopał ;), na drugim progu też coś tam się pojawia, ale jak na razie jest to taka drobnica, że się tego nie czepiam, co do dróg to około 80% mojego jeżdżenia to autostradowa obwodnica i autostrada, obie z pasami awaryjnymi, więc nawet jak jazda prawym pasem to bez zamiatania pobocza, 10% miasto i pozostałe 10% dk, ale generalnie jak dzisiaj już na to patrzę to nie wygląda to tak źle i może rzeczywiście wystarczy zaprawki porobić, przy czym jeśli to jest wada lakieru i by miało to postępować w innych miejscach to nie wiem czy dobrym pomysłem jest to ruszać?
Zawsze więcej syfu jest od strony pobocza drogi i nie ma co się dziwić, że z prawej strony jest bardziej obity próg niż od strony kierowcy. A że teraz lakiery są ekologiczne (czytaj bardziej g.wniane) to masz odpowiedź na twoje zapytanie.
Ja niestety potwierdzam też ze mam kilka głębokich takich rys na progach , niestety mam pod domem drogę z kamyczków .... Sprawdziłem w jednym miejscu ten baranek na progach , niestety łatwo schodzi, ekologiczne lakiery, byle co pod spodem i taki efekt .
A oto przykład:
Załącznik 33282
p.s. Kupiłem oryginalną zaprawkę za potężne pieniądze w ASO i powiem Wam że gorszego gówna nie widziałem . Farbka jak plakatowa , rzadka , schodzi po miesiącu , dramat ....