:lol: Myślę, że do jutra wyschnie... już kiedyś tak miałem po myciu , że mi dwa myślniki pokazywał... teraz mnie zaskoczył tą temperaturą :lol: "letnią". Ale przynajmniej sprawdziłem klimę przed nastaniem upałów...
To jest widok strony w wersji do druku
:lol: Myślę, że do jutra wyschnie... już kiedyś tak miałem po myciu , że mi dwa myślniki pokazywał... teraz mnie zaskoczył tą temperaturą :lol: "letnią". Ale przynajmniej sprawdziłem klimę przed nastaniem upałów...
U mnie problem występował coraz częściej, az potem zostały juz dwie kreski na dłużej. Tez rozwazałem ten czujnik lub oem ale udało mi się kupic całe lusterko w idealnym stanie w dobrej cenie i odpukać na razie działa ;)
Może być tożsamy jak w 500X (w ASO stwierdzili ,że całe lusterko trzeba wymienić ) ,ale w innym ASO za 160 zł zrobili . Pasuje zdaje się od Stilo ,ale zauważyłem ,że jakby ..dłużej mi wyświetla np przy +5 dalej info ,że jest ryzyko gołoledzi ,gdzie na starym czujniku + 4 i śnieżynka znikała . Może charakterystyka inna ,ale sprawność podobna (acha,wymiana u wymieniaczy w ASO ok 1300 zł )
Fakt, że po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu śnieżynka odpuszcza
U mnie wczoraj to samo - po myjce cisnieniowej brak wyswietlania temperatury zewnetrznej. Zobacze dzisiaj - powinno wyschnac - oby :cool:
Jak masz po myjce taki objaw to czujnik będzie do wymiany prędzej czy później bo już jest nieszczelny.
Juz działa. Wyschło przez noc :lol:
Raczej na wtyczce coś nie łączy. Miałem tak na początku użytkowania auta. Kilka razy tak się zdarzyło że czujnik nie działał, Jack TN doradził co z tym zrobić, i pomogło od tej pory zero zaników temp, nawet po myjce ciśnieniowej.
Wystarczy rozebrać wtyczkę w miejscu mocowania lusterka do drzwi (od środka należy zdjąć ten cczarny plastyk trójkątny) popsikać wtyczkę jakimś sprajem poprawiającym przewodność, styczność połączeń i problem zniknie....
Jak czujnik padnie to psikanie już nie pomaga :) osobiście sprawdziłem ;)
Witam, czy komuś udało się kupić sam czujnik? Oryginał lub zamiennik pasujący, proszę ewentualnie o jakieś namiary gdzie. W moim najbliższym ASO nic innego jak zakup całego lusterka za 1049 zł nie zaproponowali
Oryginalny czujnik :
https://allegro.pl/oferta/czujnik-te...lfa-9003428610
Dzięki wielkie!