180 w Niemczech ,następnym razem spróbuję wyciągnąć maks chociaż drogi miejscami zaczynają być zdradliwe . Podmuchy boczne odczuwalne, ale musi naprawdę dobrze zawiać.
To jest widok strony w wersji do druku
180 w Niemczech ,następnym razem spróbuję wyciągnąć maks chociaż drogi miejscami zaczynają być zdradliwe . Podmuchy boczne odczuwalne, ale musi naprawdę dobrze zawiać.
Ja również ok 180 na autostradzie w Niemczech. Jednak taka prędkość to nie dla mnie :) przy 140-150 czułem się bardziej komfortowo.
190 wg GPS licznikowo 197. Więcej nie dał rady. Pogoda bez wietrzna. Autko jest bardzo czułe na boczne podmuchy ale i tak o niebo lepiej niż w Fabii kombi:-)
Mój poszedł 180. Ale jak wrzuciłem 6 biegu zaczął zwalniać. Na 6 biegu od 100km/h do 150km/h się rozpędził dalej nie szedł na 6 biegu też tak macie ?
W ostatni weekend zrobiłem 700km autostradą i mam następujące wnioski:
- komfortowa jazda, brak niepotrzebnej spiny to w moim przypadku ok 150km/h,
- przy 4 000 obrotów miałem prędkość na 6 biegu ok 180 i spokojnie się jeszcze rozpędzał (niestety wiało, więc to nie był odpowiedni czas na bicie rekordów, 3os. + bagaże),
- przy prędkościach powyżej 140 czuć mocno boczny wiatr, kierownicę trzeba trzymać pewnie.
Najbardziej miło zaskoczyło mnie zużycie paliwa 900 km = 230zł LPG + Benzyna, nie chciałem tankować gazu na byle jakiej stacji więc ok 30-40km przejechałem na benzynie. Dla mnie wynik jest rewelacyjny. Pewnie dałoby się taniej kosztem prędkości ;)
Pasażerów zaskoczył komfort m.in. wygodne fotele, ostatecznie podsumowali, że nie spodziewali się po Tipo tak przyjemnej podróży....
Póki co tylko 160 (na autostradzie, bez spiny, nawet się nie spostrzegłem a już tyle było), ale dopiero go rozgrzewam - myślicie, że po 2.000 przebiegu jest już na tyle dotarty, żeby atakować maksymalną prędkość, czy jeszcze trochę poczekać - jeśli tak, to ile?
Oczywiście potwierdzam spostrzeżenia Kolegów co do bocznego wiatru, ale powiem tak - wcześniej jeździłem Thalią II, tam to dopiero był dramat, zwłaszcza że każdy wiatr był problemem - auto ważyło poniżej tony, wiatr z przodu prawie je zatrzymywał :)
S3 szczecin jordanowo dwie dorosłe osoby i 2 dzieci. Max 160 i jeszcze by poleciał. :)
Pewna niemiecka autostrada 175 wg nawigacji bez problemu, szedłby dalej, ale kwestia była wtedy zimowych opon i nie idealnych warunków. Co do bocznego wiatru minimalnie, jestem przyzwyczajony po poprzednim aucie gdzie wyprzedzanie tira to była walka z kontrowaniem wiatru na kierownicy, tutaj nie ma tego problemu
Dziś (niemiecka autostrada): 170 według nawigacji. Poszedlby może 180...
Silnik podstawowy. Spostrzeżenia jak u kolegów.
ja dzisiaj 195 pocisłem, trochę też wiało. Ale muszę powiedzieć, że całkiem stabilnie przy wysokich prędkościach się prowadzi
Wczoraj 181 km/h na "niemieckiej autostradzie". 1.4 95KM maksymalne ustawienie tempomatu to 179 km/h. 160 bardzo przyjemnie sie leci...
Ja na autostradzie uzyskałem 179 według licznika, dwie osoby na pokładzie i pełny bagażnik. Szału nie ma, ale silnik podstawowy i mocno wiało wtedy, także obie ręce mocno na kierownicy i szybki powrót do 140km/h. I z tego co widziałem to każde auto znosiło minimalnie po wyjściu z ekranów dzwiękochłonnych a Tipo zarzucało dosyć ostro. Ciekawe czy to przez wagę czy też coś innego, bo opony raczej ok, równo się zużywają i nie są byle jakie bo pirelli p7.