To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja mam tipo HB z domawianym kołem pełnowymiarowym i bardzo jestem zadowolony z tej wytłoczki i podniesionej podłogi bagażnika. Czy serio osoby, które uważają, że przez te 5 cm wysokości mają mniejszy bagażnik to taka straszna rzecz?
Każdy ma inne potrzeby i już nie mnie w to wnikać, ale nie dajmy się zwariować, a i tak tipo HB ma dużo większy bagażnik niż konkurenci jak taki golf czy inne auta. Dzięki wytłoczce mam dobrze włożony trójkąt, latarkę warsztatową (gdybym gumę złapał) i inne rzeczy jak linki do bagażu itp.
Dla mnie ta wytłoczka to bardzo duży plus...chyba, że ktoś przewozi bagaże w formie płynnej i każdy katalogowy "litr" jest ważny :-)
-
Jak wracam z Węgier z rejonu Tokay to cały bagaż jest w wersji płynnej. Każdy litr na wagę złota.
-
Cytat:
Napisał
pelikan1
Jak wracam z Węgier z rejonu Tokay to cały bagaż jest w wersji płynnej. Każdy litr na wagę złota.
Hahahh
-
Napisalem tez do FCA ,zobaczymy co nam odpowiedza. W sumie dawno nie spotkalem sie z autem ktore by tych informacji nie pokazywalo...
-
O czym jest ten temat? Wytłoczkach? Bagażnikach? Zagłębieniach? Kołach?
Jacyś administratorzy tutaj są?
-
dostałem odpowiedź od Fiata - po blisko 2 tygodniach które upłynęły od wcześniejszej odpowiedzi:
"W nawiązaniu do przesłanego e-maila informujemy, że opisane przez Pana uwagi zostały przekazane do Managera Produktu w służbach handlowych oraz słuzb technicznych celem wyjasnioenia sprawy.
W momencie otrzymania informacji niezwłocznie je Panu przekażemy."
Czyli my nic nie wiemy może w fabryce wiedzą - tak to odczytuję.
-
właśnie dzwonili do mnie z serwisu - bym podjechał i podłączą się do komputera i zrobią zrzut. Przy okazji skomentowali, że poruszyłem w FCA niebo i ziemię więc wnioskuję, że kontaktowali się z nimi w tej sprawie bezpośrednio z FCA.
-
no to FCA mi dzisiaj udzieliło finalnej odpowiedzi:
"W nawiązaniu do przesłanego e-maila z dnia 30.03.2017 roku, zgodnie z informacja otrzymaną ze służb technicznych FCA POLAND S.A informujemy, że jeżeli samochód jest wyposażony w LPG to âTrip Aâ i âTrip Bâ nie będzie wyświetlał następujących wartości:
- zasięg
- chwilowe zużycie paliwa
- średnie zużycie paliwa
Zwracamy jednocześnie uwagę na zapis w instrukcji obsługi âUWAGA Wyświetlane dane mogą być różne w zależności od wersji wyposażenia samochodu.â
Dziękujemy za kontakt i łączymy pozdrowienia.
Z wyrazami szacunku.
Pozdrawiam / With kind regards / Cordiali saluti,"
-
Cytat:
Napisał
letis
no to FCA mi dzisiaj udzieliło finalnej odpowiedzi:
"W nawiązaniu do przesłanego e-maila z dnia 30.03.2017 roku, zgodnie z informacja otrzymaną ze służb technicznych FCA POLAND S.A informujemy, że jeżeli samochód jest wyposażony w LPG to âTrip Aâ i âTrip Bâ nie będzie wyświetlał następujących wartości:
- zasięg
- chwilowe zużycie paliwa
- średnie zużycie paliwa
Zwracamy jednocześnie uwagę na zapis w instrukcji obsługi âUWAGA Wyświetlane dane mogą być różne w zależności od wersji wyposażenia samochodu.â
Z wyrazami szacunku.
Pozdrawiam / With kind regards / Cordiali saluti,"
Witam,
A czy po przełączeniu się na benzyne wartości te sa ponownie wyświetlane, czy posiadając LPG mamy auto całkowicie wykastrowane z wyżej wspomnianych funkcji?
-
Cytat:
Napisał
dramez
Witam,
A czy po przełączeniu się na benzyne wartości te sa ponownie wyświetlane, czy posiadając LPG mamy auto całkowicie wykastrowane z wyżej wspomnianych funkcji?
auto jest całkowicie wykastrowane z tej funkcji. Dla mnie to też logiczne by było, że przełączając na benzynę chociaż dla benzyny powinien pokazywać. Niestety dla FCA logiczne to nie jest. Nie ma tego i już.
-
Cytat:
Napisał
letis
Z wyrazami szacunku.
Tu jet napisane "kliencie, mamy cię w d...., spadaj na drzewo!", tylko w taki bardzo kulturalny sposób. Nie wpadłbym na to, że może nie działać taka funkcja jak informacja o zużyciu paliwa...
-
Cytat:
Napisał
kjk
Tu jet napisane "kliencie, mamy cię w d...., spadaj na drzewo!", tylko w taki bardzo kulturalny sposób. Nie wpadłbym na to, że może nie działać taka funkcja jak informacja o zużyciu paliwa...
w serwisie mi tłumaczyli, że przy gazie "wartości i tak są przekłamane" więc nic nie mówią. Ja rozumiem, że są przekłamane ale bez przesady - to nie powód żeby takiej podstawowej funkcjonalności nie było.
-
A ja mam LPG i wartości o których wspominasz wyżej, bez względu na to czy jadę na gazie czy na benzynie wyświetlają się (oczywiście dotyczą benzyny)
-
Cytat:
Napisał
pelikan1
A ja mam LPG i wartości o których wspominasz wyżej, bez względu na to czy jadę na gazie czy na benzynie wyświetlają się (oczywiście dotyczą benzyny)
znaczy chcesz powiedzieć, że masz silnik T-Jet z fabrycznym gazem? Nie sądzę. A mówimy tutaj o fabrycznym gazie a nie dokładanym. W dokładanym jest tak jak mówisz.
-
I niby te opcje które FCA usunęło podczas produkcji fabrycznie zagazowanych aut, specjalnie dla ciebie to zmienią o ci wgrają na życzenie? ;)