Kolego boch w mojej cromce wtryskiwacze były zawiezione przez Cinka do serwisu boscha w Woźnikach cena za naprawę 1 szt. 280zł brutto
To jest widok strony w wersji do druku
Kolego boch w mojej cromce wtryskiwacze były zawiezione przez Cinka do serwisu boscha w Woźnikach cena za naprawę 1 szt. 280zł brutto
Panowie pomoże ktoś w diagnozie mojej Cromy 1.9 150km automat jak u kolegi zaczęła palić 10l czy to trasa czy miasto niemam pomysłu błędów zero egr off dpf off jeśli to pomoże wtryski wymienione na nowe razem z turbo Rok temu moge zrobić na fesie logi tylko niech ktoś napisze co i jak będę wdzięczny za pomoc
Zestaw strtowych pytań :lol:
A na rozgrzanym silniku jakie masz spalanie przy 90 km/h? ( co wskazuje komputer )
Czy wskazanie komputera z całego zbiornika pokrywa się z rzeczywistym spalaniem?
Któreś z kół/hamulców nie grzeje się przypadkiem mocniej ?
Ciśnienie w oponach jakie masz?
Akumulator po postoju 24/48h jakie ma napięcie? Ile ma lat?
Skrzynia pracuje poprawnie / przerzuca biegi / redukuje ?
Zlogować wartości oczekiwane i zmierzone przepływomierza.
Ok wieczorem jak z roboty wróce zrobie przejazd i zloguje przepływkę a co do wcześniejszych pytań to komp pokazuje ok czyli tyle ile palił ostatnie spalanie średnie 6.5l i tak mi palił przy rozgrzanym silniku pokazuje chwilowe między 5.5-7 zależy jaka droga na prostej 5.5-6 z dystrybutora wychodzi równe 10l hamulce sprawdzone skrzynia pracuje poprawnie
zrobiłem logi przepływki dodatkowo miałem drugi przepływomierz i zrobiłem drugi log z nim ta sama trasa ta sama prędkość silnik rozgrzany około86 stopni
https://megawrzuta.pl/download/94f76...d8e86af49.html
https://megawrzuta.pl/download/efa79...388c09982.html
Witam.
Przepraszam, że odgrzewam kotleta ale czy u ciebie, skoro już masz naprawione wtryski - czy spalanie na komputerze w aucie też miałeś takie wysokie i mniej/więcej pokrywało się z tym co dystrybutor pokazał?
Moją Cromę to samo trapi. Spalanie w mieście przy automacie ok 13l a na trasie przy lajtowym trybie ok 8 litrów a przy 120-140 prawie 10l.
Spalanie średnie takie mi pokazuje na komputerze w aucie. Po wskaźniku widzę że też jest wir.
Nie kopci.
Klapy mam do roboty (kolektor tworzywowo-aluminiowy). Zaślepki kupiłem. W tygodniu biorę się za kolektor, rozrząd i oleje.
EGR sprawdziłem - jest czysty, ma zaślepkę z dziurkami i pracuje elegancko i nie zacina się.
Auto ma muła na 1-ce do ok 2600 - potem wbija w fotel
Na dwójce do ok 2400 - potem wbija w fotel
Na trójce do ok 2200
Na wyższych biegach idzie Ok i bierze jeszcze niżej.
W MES błąd jest jeden P2009 - z parametrem no signal
Trubo działa, overboost sprawny.
Gdzieś obiło mi się o uszy że klapy wirowe, które utkną w pozycji zamkniętej coś takiego mogę powodować.
Czy walnięte klapy mogę powodować takie spalanie?
Czy ten muł wynikać może z uwalonych klap?
Muł na pewno tak. Przerabialem uwalone klapy w kolektorze i wtedy moja croma zbierala sie kiepsko. Po wymianie kolektora auto odzylo.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
Czy spalanie kolega tez miał takie duże?
Czy dobrze rozumiem? W mieście 13, w trasie 8? 1.9, automat, w cromie?
To dużo?
Miałem mauala. Palił 6 w trasie do 100km/h, z klimą. Na tempomacie 6.5 - to średnie z 1200km "na raz". Automat dorzuci litra może nawet więcej do spalania na.
Nie spodziewasz się chyba, że zejdziesz tym autem z automatem poniżej 7l na setkę? :)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
U mnie automat na trasie przy ok 130 km/h, średnie nawet poniżej 6,5 zejdzie. Mówię o średnim gdzie przelotu miasto/trasa jest z 500 km, z czego trasy ok 300.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
6,7 to nie problem
i jak opanował ktoś to spalanie bo moja croma pali jak smok i nie wiem co mam zrobić