To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzieki za informacje. Mam nadzieję że wszystko będzie działać tak jak należy. Pakiet był dość kosztowny nawigacja będzie mi bardzo potrzebna a jeżeli miały by być jakiekolwiek problemy z aktualizacją map itp to pieniądze wyrzucone w błoto. Pozdrawiam
-
Tom Tom w Tipo jest super a szczególnie w wersji online. Korki, utrudnienia, budowy, fotoradary, wypadki wszystko pokazane i doliczone do czasu podróży. Jestem bardzo zadowolony. Aktualizacja zdobiona wczoraj, fakt godzinę trzeba siedzieć w aucie, ale mapa świeżutka i bez dodatkowych kosztów. Fiat odrobił zadanie.
-
Czyli Panowie nie mam się co martwić o działanie nawigacji w nowym tipo? Widocznie fiat w końcu zadziałał w tej sprawie i usprawnił system. Chociaż po przeczytaniu kilku wpisów z końca roku 2016 i początku 2017 gdzie klienci dostawali auto z nawigacją której fizycznie nie dało się uruchomić zacząłem mieć wątpliwości czy brać ten model samochodu. Jeżeli ktoś jeszcze nabył nowego tipo hatchback z nav w okolicach maja czerwca prosiłbym o potwierdzenie działania nawigacji będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
-
Cytat:
Napisał
Arkadio
Czyli Panowie nie mam się co martwić o działanie nawigacji w nowym tipo? Widocznie fiat w końcu zadziałał w tej sprawie i usprawnił system. Chociaż po przeczytaniu kilku wpisów z końca roku 2016 i początku 2017 gdzie klienci dostawali auto z nawigacją której fizycznie nie dało się uruchomić zacząłem mieć wątpliwości czy brać ten model samochodu. Jeżeli ktoś jeszcze nabył nowego tipo hatchback z nav w okolicach maja czerwca prosiłbym o potwierdzenie działania nawigacji będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
Od siebie dodam tyle, że zależy jaką wersję wziąłeś. Znajomy ma 5'', ta wersja jest wspierana oficjalnie przez Tom Tom-a i z tego co wiem są aktualizacje do map. Ja w piątek odebrałem TIPO HW z nawigacja 7''. Usługi Uconnect live działają fajnie, fotoradary mi pokazało tam gdzie byly, jednak jest jeden duży minus. Mapy mam z maja 2016, w niektórych miejscach nawigacja się gubi i myśli że jestem w polu. Przy próbie aktualizacji poprzez maps.mopar informacja że moje mapy są najnowsze i nie ma żadnych aktualizacji. Innymi słowy - wcale nie byłbym taki spokojny. No chyba że ktoś mi podpowie jak zaktualizować mapy jeśli maps.mopar mówi że nie ma dla mnie aktualizacji? Roczne mapy, gdzie zgodnie z informacjami na stronie zapewniane są mapy 1 raz na 3 miesiące, to trochę coś nie gra...
-
Cytat:
Napisał
lisek2000
Od siebie dodam tyle, że zależy jaką wersję wziąłeś. Znajomy ma 5'', ta wersja jest wspierana oficjalnie przez Tom Tom-a i z tego co wiem są aktualizacje do map. Ja w piątek odebrałem TIPO HW z nawigacja 7''. Usługi Uconnect live działają fajnie, fotoradary mi pokazało tam gdzie byly, jednak jest jeden duży minus. Mapy mam z maja 2016, w niektórych miejscach nawigacja się gubi i myśli że jestem w polu. Przy próbie aktualizacji poprzez maps.mopar informacja że moje mapy są najnowsze i nie ma żadnych aktualizacji. Innymi słowy - wcale nie byłbym taki spokojny. No chyba że ktoś mi podpowie jak zaktualizować mapy jeśli maps.mopar mówi że nie ma dla mnie aktualizacji? Roczne mapy, gdzie zgodnie z informacjami na stronie zapewniane są mapy 1 raz na 3 miesiące, to trochę coś nie gra...
Lucas_kamienna ma tez 7" i kilka postów wyżej napisał ze ma zrobiona aktualizacje do najnowszej wersji mapy i wszystko śmiga. Ja jeszcze nie mam tipka Wiec bezpośrednio nie mogę pomóc ale z postów innych użytkowników wynika że normalnie aktualizacja działa i trwa ponad 1h. Sprawdź dział z nawigacjami i aktualizacje. Pozdrawiam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
Lucas_kamienna ma tez 7" i kilka postów wyżej napisał ze ma zrobiona aktualizacje do najnowszej wersji mapy i wszystko śmiga. Ja jeszcze nie mam tipka Wiec bezpośrednio nie mogę pomóc ale z postów innych użytkowników wynika że normalnie aktualizacja działa i trwa ponad 1h. Sprawdź dział z nawigacjami i aktualizacje. Pozdrawiam.
Dzięki za podpowiedź :)
Zacząłem przeglądać dział odnośnie nawigacji i zanim pierwsza strona się załadowała to jeszcze raz sprawdziłem maps.mopar (swoją drogą sprawdzałem codziennie od kiedy odebrałem auto). Ku mojemu zaskoczeniu od dzisiaj mogę pobrać aktualizację:
Latest version: 986
Release date: 2017-03-08
Może nie jest to najnowsza, bo według tom-tom najnowszą wersją jest 990, ale w porównaniu do wersji 971 którą miałem (05.2016) nie jest źle ;)
Tak więc problem z nawigacjami chyba rzeczywiście rozwiązali i nie ma się czego obawiać :)
-
Cześć Wam :)
Od Piątku jestem szczęśliwym posiadaczem TIPO HB w wesrji lounge. Niestety bez nawigacji. Jednakże chciałbym skorzystać z Uconnect i przeglądać te wszystkie wykresy, statystyki z jazdy itp itd.
Telefon mam sparowany z samochodem, aczkolwiek aplikacja wywala mi błąd, że mój samochód nie jest obsługiwany...
No i teraz mam problem - nie znalazłem nigdzie na forum potwierdzenia, czy Uconnect działa tylko i wyłącznie z Tipo z nawigacją, czy też działa na pozostałych wersjach też ?
Pomóżcieee :)
-
Telefon sparujesz z radiem 7" bo masz zestaw głośnomówiący. Jeśli nie łączy się z aplikacją są dwa wyjścia. Albo nie masz Uconnect Live, albo nie jesteś zalogowany w aplikacji. Tak podejrzewam, ale nie jestem pewien na 100%.
-
Trolek.. jeśli nie masz radia z nawigacja to nie masz usług Uconnect live :( Mam to samo... niestety Fiat i jego Biuro Obsługi Klienta jak i dealerzy robią ludzi w "konia" mówiąc że opcja RSW działa w każdej wersji i jest bezpłatna. Ja swoją sprawę eskaluje już w Turynie... Bo Zarząd Fiata Polsce nic sobie nie robi z wprowadzania klientów w błąd :/
-
Cytat:
Napisał
qbator
Trolek.. jeśli nie masz radia z nawigacja to nie masz usług Uconnect live :( Mam to samo... niestety Fiat i jego Biuro Obsługi Klienta jak i dealerzy robią ludzi w "konia" mówiąc że opcja RSW działa w każdej wersji i jest bezpłatna. Ja swoją sprawę eskaluje już w Turynie... Bo Zarząd Fiata Polsce nic sobie nie robi z wprowadzania klientów w błąd :/
Wiesz co Ci da "eskalacja" w Turynie? Brzydko nie będę pisał. Dziś sprawę Uconnect 6,5" zgłaszam do UOKiK.
-
Cytat:
Napisał
lukas_kamienna
Telefon sparujesz z radiem 7" bo masz zestaw głośnomówiący. Jeśli nie łączy się z aplikacją są dwa wyjścia. Albo nie masz Uconnect Live, albo nie jesteś zalogowany w aplikacji. Tak podejrzewam, ale nie jestem pewien na 100%.
Qbator, a czy na zamówieniu miałeś wybrane w opcjach usługi Uconnect LIVE za 0PLN (pakiet RSW)? Poprzednio na forum pisano, że jeżeli nie było tej opcji wybranej to usługa nie działała - powiedzmy, że tutaj nie ma się za bardzo czego czepiać. Jeżeli miałeś tę opcję wybraną, a mimo to nie działa, to jest najłagodniej pisząc wprowadzanie w błąd klienta... Pytam się bo zamówiłem Tipo SW Lounge bez nawigacji, ale z Android Auto i Uconnect Live i teraz jestem pełem wątpliwości.
-
No to świetnie... Nie mam nawigacji = nie mam uconnect...
Problem drugi : dzisiaj odebrałem auto po aktualizacji tego 7 calowego radia i stwierdzam na moim przypadku, ze radio działa dużo wolniej !
Przełączanie między funkcjami Media-->Radio-->ustawienia działa znacznie wolniej niz wczesniej. Występują tak jakby 'lagi'. Poza tym komendy głosowe typu : Zadzwoń do xxx nie rozpoznaje. Owszem mam do wyboru kilka numerów, kiedy podaje numer kontaktu do ktorego chce zadzwonic ciągle słysze : "nie rozpoznano polecenia" .... Ponadto przed aktualizacją rozmówca słyszał mnie głośno i wyraźnie, a teraz każdy narzeka, że ledwo mnie słyszy i marudzi ,że jest szum w czasie rozmowy. Wyłączenie klimatyzacji pomaga w czasie rozmowy, no ale wcześniej to działało znacznie lepiej...
Mogę coś z tym zrobić..?
"
-
Cytat:
Napisał
Trolek1990
Problem drugi : dzisiaj odebrałem auto po aktualizacji tego 7 calowego radia i stwierdzam na moim przypadku, ze radio działa dużo wolniej !
Przełączanie między funkcjami Media-->Radio-->ustawienia działa znacznie wolniej niz wczesniej. Występują tak jakby 'lagi'. Poza tym komendy głosowe typu : Zadzwoń do xxx nie rozpoznaje. Owszem mam do wyboru kilka numerów, kiedy podaje numer kontaktu do ktorego chce zadzwonic ciągle słysze : "nie rozpoznano polecenia" .... Ponadto przed aktualizacją rozmówca słyszał mnie głośno i wyraźnie, a teraz każdy narzeka, że ledwo mnie słyszy i marudzi ,że jest szum w czasie rozmowy. Wyłączenie klimatyzacji pomaga w czasie rozmowy, no ale wcześniej to działało znacznie lepiej...
Mogę coś z tym zrobić..?
"
Jechać do ASO i przywrócić poprzednią wersję.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Jechać do ASO i przywrócić poprzednią wersję.
To tak można? W ps4, iPhone i innych jak zrobisz aktualizacje systemu to już nie ma powrotu :(
-
Cytat:
Napisał
Trolek1990
wcześniej to działało znacznie lepiej...
Mogę coś z tym zrobić..?
"
Trolek1990 jedź do aso i zgłoś te problemy po aktualizacji .... bo jak nikt nie będzie zgłaszał ...to oni myślą że wszystko działa ok a jak zgłosisz i pójdzie informacja do Fiata to może ktoś pochyli się nad tym problemem.