Pisałem wcześniej że pewien stary szofer mówił mi o kostce do WC jakoby odstraszała (zapach) gryzonie. Można zawiesić jeśli ktoś ma obawy przed zwierzętami, najwyżej będzie śmiesznie wyglądało.
To jest widok strony w wersji do druku
Zastosujcie atomizer K2 DEOCAR o zapachu wanilii - cena ok. 12 zł, wystarcza na bardzo długo. Pryskacie tą matę w silniku raz na tydzień i nic nie wejdzie - przetestowane u mnie w aucie na czymś co wyjadło matę i uwiło sobie gniazdko na górnym mocowaniu amora przód (w czasie weekendu), działa na 100%.:smile:
U mnie w Puncie zadomowiła się zeszłej zimy kuna (w centrum Poznania!!!) i przesiadywała na akumulatorze przy cieplutkim silniku :) Przy okazji lubiła podjeść trochę wygłuszenia tu i tam :) Po zamontowaniu dwóch kostek toaletowych w komorze silnika problem się rozwiązał, więc chyba faktycznie coś w tym jest.
Ogólnie zwierzęta nie lubią zapachu "chemii" także śmiało można i kostkę do WC :) !
ja kupiłem na portalu A.....środek na koty
BENEK Akyszek Stop Kot STRONG Odstraszacz 400ml (6493019106) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
....bo mi kot włazi pod maske i sobie sypia na filtrze powietrza - mało tego zaznaczył kilka razy teren pod maksą i teraz cuchnie w aucie a wyciszenie maski całe w sierściach. Środek pomaga ale trzeba dużo lać - np. dolne części zderzaka i w środku psikam na te wygłuszenie i elementy blacharskie. W waszych autach macie pod silnikiem osłonę w moim nie mam i to jest główny powód wizyt kota....czuje że nie obejdzie się bez kupna osłony pod silnik
U mnie działają kostki WC 3 szt. oraz zapach dezodorantu ( różowy damski adidas) Sprawdzone na poprzednim samochodzie