To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
LPG lubrikacja -
Ale powiem Wam Panowie, że ja gazu nie mam i jak byłem z moimi buczącymi głośnikami zapytałem się mechanika (a facet wydawał się konkret) o docieranie/układanie silnika. Powiedział mi ogólnie aby nie przekraczać pewnych obrotów i nie mulić niskimi obrotami i jeśli miałbym gaz zalecane jest pierwsze 1000km jeździć tylko na benzynie.
-
Zawsze wydawało się mi, że takie informacje o tym, jak na początku używać auta, są w instrukcji obsługi...
Może się czepiam ale jak ktoś nie depta nowego auta, to chyba nie ma różnicy w paliwie?
-
W niedzielę będę miał czas... to poczytam :)
-
To chyba zamyka temat:
SELENIA MULTIPOWER GAS jest całkowicie syntetycznym olejem silnikowym zawierającym dodatki uszlachetniające najnowszej generacji i opracowanym specjalnie do samochodów z napędem na gaz (CNG i LPG). Wyjątkowa formulacja oleju polepsza ochronę zaworów przed zużyciem, neutralizuje kwaśny odczyn produktów spalania gazu i zapewnia stabilny poziom mocy silnika.
-
Ciągle zastanawiam się, jak skoro gniazda zaworowe nie są smarowane... ;-)
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
-
Ja się nad tym nie zastanawiam. Skoro zalecają taki to LPG, będę Ci lał. Jaki bym nie kupił w podobnych pieniądzach wyjdzie.
-
Przecież to bez sensu.
Lähetetty minun Xperia XZ laitteesta Tapatalkilla ;-)
-
Cytat:
Napisał
pelikan1
neutralizuje kwaśny odczyn produktów spalania gazu
Może mieć wyższą liczbę zasadową. I wszystko.
-
Tak wynika z opisu
Cytat:
Napisał
rafal_rx
Może mieć wyższą liczbę zasadową