U mnie wymiana samej opaski za³atwi³a sprawê :smile:
To jest widok strony w wersji do druku
Czy ten wyciek mo¿na zobaczyæ z góry po podniesieniu maski czy muszê wjechaæ na kana³? Pod³oga w gara¿u sucha wiêc nie przewiduje problemu. Leci jedynie z klimy kiedy to u mnie by³o 23w s³oñcu wiêc klima siê uruchomi³a.
Zreszt± zauwa¿yli¶cie ¿e woda z klimy wycieka gdzie¶ na ¶rodku auta?!
To z parownika klimatyzacji
To ¿e na ¶rodku auta to jest dobrze. Odp³yw jest mo¿liwie najkrótszym odcinkiem wiêc gdzie¶ w miejscu pod parownikiem, który jest schowany w desce rozdzielczej.
Czy ten wyciek z ch³odnicy mo¿na zobaczyæ z góry jak otworzy siê maskê?
Tak - p³yn ¶cieka po wê¿u i silniku, który jest "zaczerwieniony". I dalej mokra os³ona.
Klima natomiast ¶cieka na plastik pod zderzakiem. Czyli w innym miejscu i nie jest czerwone i ¶liskie w dotyku.
Wystarczy pod³o¿yæ palec lub papier na ³±czeniu wê¿a z ch³odnic± (obok opaski zaciskowej) - jest mokro.
Spoko. U mnie sucho i zauwa¿y³em ¿e na wê¿u i opasce i na kawa³ku rury od ch³odnicy jest ró¿owa kreska przebiegaj±ca wzd³u¿ wê¿a. Tak jakby kto¶ zaznaczy³ i sprawdzi³ czy wszystko ok.
Zacznê od tego, ¿e ze swoim Tipo mam po prostu pecha ka¿da awaria, która zosta³a opisana na forum oczywi¶cie mnie spotka³a. Czas na kolejne
Raz jad±c autostrad± i zje¿d¿aj±c na stacje poczu³em okropny zapach, intensywny i podje¿d¿a³o spalinami Posiadam instalacje gazow± BRC w moim Tipo Sedan i powód tego zapachu by³ niezabezpieczony otwór produkcyjny w instalacji (nie wiem dok³adnie ale jak±¶ ma³± dziurkê nie zabezpieczyli). Tak¿e gdyby mia³ kto¶ podobnie to podpowiadam.
Równie¿ po tej ca³ej akcji i jak zaczê³o siê w koñcu robiæ ciep³o to gdy, wsiada³em do nagrzanego auta od s³oñca to z wentylacji tylko i wy³±cznie masakrycznie ciep³e powietrze I tak moje Tipo ma ju¿ nowy klimatyzator (podobno pêk³a obudowa nagrzewnicy, a element jest jako jedna ca³o¶æ).
Wszystko dzia³a ale tutaj moje pytanie jako laika: czy to, ¿e czu³em zapach spalin z olejem mog³o wp³yn±æ na popsucie siê klimatyzatora?
Ju¿ jeden temat za³o¿y³e¶ nt. twoich problemów - nie twórz kolejnych tematów nt. sam temat
By³em w ASO, potwierdzili wyciek, zmienili 1 opaskê i kazali obserwowaæ. Póki co nie cieknie.
A u mnie ta rura wygl±da tak i wygl±da, ¿e wszystko w porz±dku :)
Za³±cznik 27633
(Automat) Autor dopisa³ tre¶æ. Post zosta³ scalony.
Pytanie - kto wpieprza te reklamy miêdzy nasze odpowiedzi?
(Automat) Autor dopisa³ tre¶æ. Post zosta³ scalony.
siê syf robi normalnie
u mnie te¿ wygl±da spoko, na 5tys km nie uby³o ani milimetra,
je¶li chodzi o reklamy tedybear to zainstaluj sobie do chrome uBlock Origin lub Adblock, obydwa skutecznie pozbywaj± siê reklam
Ja nie u¿ywam chrome
je¶li nie u¿ywasz chrome to identyczne dodatki s± do firefoxa, opery, edge i pewnie innych przegl±darek opartych o silnik "chromium", gorzej je¶li korzystasz z tapatalk albo czego¶ innego na telefonie
Witam. Niedawno temu przed pierwszym przegl±dem zauwa¿y³em ze stan p³ynu ch³odniczego jest minimum. W serwisie dolali mi p³yn do poziomu max, ale nie zainteresowali sie dlaczego jest go minimum. Po ok miesi±cu stan jest równo miêdzy min a max. Jechaæ juz do ASO czy jeszcze poczekaæ I sprawdzaæ poziom? Mia³ kto¶ podobnie? (Oczywiscie wszystkie pomiaru poziomu by³y robione na zimnym silniku)