To jest widok strony w wersji do druku
-
Biorąc pod uwagę, że na logach kreciles silnik do 4 tys. obr. to masz dziwnie małe (max. 1300mbar)ciśnienia oczekiwane przez silnika. Wygląda to tak jakby ktoś coś popsuł w programie, albo padł jakiś czujnik(np. sonda lambda) i silnik przeszedł w stan awaryjny.
Twoj silnik zachowuje się trochę anormalnie, najlepiej wróć do mechaników, którzy zrobili Ci te zmiany niech to jeszcze raz sprawdzą, program i to przestawienie turbo.
Szkoda wymienić półsamochodu, jeśli ktoś mógł go sam popsuć.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Odebrałem auto, ciśnienie na tłokach podobno mam w porządku, wtrysk został wyczyszczony i korekty są już porównywalne na wszystkich 4 cylindrach , co do ciśnienia doładowania, gość mówi że przewody są ok , że może to być spowodowane czujnikiem doładowania ale jak na razie nie wywala błędu to żeby sie tym nie przejmować, co Wy o tym sądzicie ?
-
Moris 10 zrobiłem dzisiaj jeszcze raz logi po odebraniu auta i coś się pozmieniało , rzucisz okiem ? Ciśnienie oczekiwane wzrosło do około 2 , a nie wiem czy dobrze zrobiłem ale w MES uruchomiłem opcje zerowania funkcji samoadaptacyjnych ale wszystko dziła tak samo jak działało .Co do korekt jest tu plik tekstowy z mesa jakie teraz są, ale wszystko sie unormowało
https://megawrzuta.pl/filesgroup/eab...457d6f017.html wykresy
https://megawrzuta.pl/download/68ffd...fc0b8cfb8.html korekty wtrysku
-
Wtryski maja juz teraz dobre korekty. Jak czysciles wtryski?
Co do turbo to widać zdecydowaną poprawę, wzrosło oczekiwane ciśnienie i jest zbliżone do zamierzonego. Główny problem przeladowania turbo może leżeć w tym, że mechanik przedstawił Ci ciegno gruchy.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Wtryski oddałem do gościa który się tym zajmuje bierze grosze bo 10 zł za sprawdzenie a 50 za czyszczenie więc skoro jest poprawa to się opłacało, co do przeładowania mam podobny pogląd do Twojego , bo po tym przedstawianiu coś z tym autem nie było do końca tak, pytanie tylko jak ustawić to ciegno gruchy , wiem że biorą 200 zł za sprawdzenie ustawień turbo i ewentualną regulację, ale plus wyjście turbiny przewóz jej mój dzień wolny w pracy trochę za to wyjdzie, jest jakiś sposób garazowy? W sobotę zrobię jeszcze raz kontrolne logi i porównam z tymi