Parownik zrzuca za duże ciśnienie lpg?
To jest widok strony w wersji do druku
Parownik zrzuca za duże ciśnienie lpg?
Nie to nie LPG to benzyna 1.6
Pytanie, czy ubywa płynu chłodniczego. Z drugiej strony, gdyby to był płyn, to nagle nie zniknie. Bardziej pasuje na spaliny. Tylko dlaczego tak krótko.
Posprawdzaj dokładnie cały silnik, może coś ujrzysz
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ostatnio nie naprawiałeś czegos
No właśnie że nic nie widać żadnego wycieku itp. Jakieś 3 tyś km byłem na wymianie oleju i filtrów a jakieś 6 tyś km temu faktycznie dolewałem płyn chłodniczy bo było poniżej minimum teraz mam pod max na zimnym silniku.
Komp błędu nie widzi i nic poza tym dymkiem się nie dzieje ale drażni mnie to
No to zagadka. Może zdążysz poczuć zapach tego dymu
Właśnie wracałem z pracy i padał mocno deszcz po przejechaniu około 10km i zatrzymaniu się na światłach znowu dym tym razem jakby więcej i po stronie kierowcy tym razem ale znowu tylko na jakieś 5-10 sekund. Ma tak ktoś też czy tylko z moim tipo coś nie tak?
Wygląda jakby woda przy zatrzymywaniu spływała na kolektor wydechowy, może masz nieszczelny wężyk od spryskiwaczy na masce?
Mokra chłodnica..., a jak mokra i gorąca, to będzie parować z niej woda.
Woda może parować, ale nie przez 10 sekund. Bardziej prawdopodobne skojarzenia Robsona Woda lub jakiś płyn spłynie na gorący kolektor, lub tłumik i natychmiast odparuje. Proponuje iść tym tropem.
Witam
Może źle napisałem że z 10 sekund paruje. Właśnie byłem po żonę rabtem 6 km dwie strony zatrzymaliśmy się przy paczkomacie i patrzę że znowu leci wyskoczyłem maska do góry i pod maską cisza dymu brak tylko z grilla wydmuchlo trochę i koniec. Zapach nie jaki ale jakby lekko słodkawy. Jutro może do mechanika podjadę. Całość trwała może z 5 sekund. Dodam że ulice mokre i dużą wilgoć w powietrzu
Jak słodki posmak to glikol czyli płyn chłodniczy, gdzieś masz wyciek.
dodam, że płyn hamulcowy jest cierpki :)
Ja pierdziu ale macie używki ;-)
Zgadza się bo ubyło znowu w zbiorniczku nie dużo ale ubyło. Nieszczelność musi być mała bo niestety nic nie widać trzeba będzie rozebrać przód auto żeby znaleźć