Tak z innej beczki- właśnie oglądałem nowy test vovlo xc60- kamera cofania jest za dopłata 5 tys zł [emoji33]- a myślałem że to Fiat przegiął ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Tak z innej beczki- właśnie oglądałem nowy test vovlo xc60- kamera cofania jest za dopłata 5 tys zł [emoji33]- a myślałem że to Fiat przegiął ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ale ta z Volvo jesy przecież lepsza...:lol:
Oczywiście , że jest lepsza , jakieś cztery razy lepsza. Nie porównujcie prostej kamery cofania z czterema kamerami i symulacją widoku 360 stopni.
Mam pytanie a propos tego wyświetlacza lusterkowego - czy dobrze rozumiem, że one nie potrzebuje własnego zasilania, tylko wykorzystuje prąd z lampy cofania, czyli poprzez kamerkę? Pytam, bo gdy gadałem w sklepie z takimi urządzeniami i oglądałem podobny monitor, to sprzedawca twierdził, że potrzebne jest dla niego osobne zasilanie, np. z lampki w podsufitce.
Mam do niego pociągnięte zasilanie od właśnie światła cofania. Zasilanie nim kamerkę i wyswietlacz
Dokładnie tak, zrobiłem je tasma i owijka że stanowią jedną wiązkę.
Dzięki bardzo, mam już jasność :) A jak wygląda kwestia gwarancji? Przy samodzielnym montażu tracimy gwarancję na elektrykę?
Taką mam rozkminę, że teoretycznie kamera cofania z dynamicznym torem jazdy powinna się dać podłączyć do każdego TIPO, którego ekran taką kamerę obsłuży - czyli pewnie 5" i 7". Z tym, że to musiałaby być oryginalna kamera, wystarczyłoby ją podłączyć pod szynę CAN oraz zasilanie, następnie zrobić adaptację PROXI i voila gotowe. Ze zniecierpliwieniem czekam na eLearn, który powinien wiele wyjaśnić w tej kwestii. :-k
Spoko, wszyscy Ci co nie zamówili sobie np kamery cofania a chcą ją mieć niedługo będą mogli sobie takie oryginalne kupić z aut skradzionych tym, co je zamówili... Bedzie popyt to i będą kraść na części... Bedzie taniej niż zamawiać przy zakupie... Kamery to tylko przykład, naprawy blacharskie dają duże pole do popisu, zawsze mozna taniej naprawić na częściach używanych niewiadomego pochodzenia i kasy zostanie... Ale trochę zboczyłem z tematu, wystarczy tych przemyśleń...
No pojechałem, może i za bardzo...
A którą stronę tapicerki w bagażniku potrzeba zdjęć do montażu takiej kamerki , i czy dużo roboty przy wyjmowaniu tych plastykowych kołków ?
W bagażniku nie trzeba nic zdejmować tylko z klapy
Pojechałeś człowieku aż sam zdziwiłeś się jak bardzo. No cóż. Ja też jestem zwolennikiem dodawania co się da przy zakupie, ale niestety $iano nie rośnie na drzewach i nie mnoży się w portfelu, a naprawy... zaraz jakie naprawy, żadnych napraw nie będzie :D