To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
WreX
No stwierdzili, że cały ten panel z nawigacją tzn tą jednostkę centralną trzeba wymienić i się podśmiechiwał ten jeden, że tylko 1 na 5 się udało zaktualizować a reszta się w "niewyjaśnionych okolicznościach popsuła". Teraz pytanie co uszkodzą podczas wymiany i czy to na co wymienią będzie działać i co przy każdej próbie updateu będzie trzeba wymieniać cała jednostkę multimedialną? Trochę parodia.
To dziwne co twierdzą w ASO, bo na forach nie tylko tym i na grupie FB wielu osobom udało się zaktualizować NAVI.
Mało tego, niektórym pierwsza próba się nie udała, niektórym nawet kilka prób zakończyło się błędem, więc powtarzali proces aktualizacji od nowa zmieniać klucze USB, robiąc to na postoju i poszło za którymś razem. Także nie wiem jak można zepsuć navi podczas aktualizacji - według mnie jest to nierealne.
Nawet jak teraz tobie nie działa navi to powtórz proces aktualizacji nawigacji, użyj dobrego klucza USB sformatowanego w FAT32 lub exFat, zrób to na postoju z włączonym silnikiem - jestem pewien że się uda.
PS. Skoro proces aktualizacji się im nie udał, to NAVI się nie włączy, ale proces aktualizacji NAVI z klucza się uruchomi i jeśli
dojdzie do 100% to będzie działać. Aktualizacja trwa długo - około 2 godzin.
Ja aktualizowałem i za pierwszym razem próba się powiodła :)
-
u mnie nic nie popsuli i działa prawidłowo. Prowadzi jak należy
-
Próbuje właśnie ręcznie zaktualizować, od 2 godzin pasek aktualizacji jest na środku i jak przejdzie za połowe to cofa przed nią i tak w kółko.
-
Sprawdzales na innym kluczu usb, sformatuj go na exFAT ?
Pobierz jeszcze raz mapy ze stony wraz z licencją.
Zalecane jest robic to na wlaczonym silniku.
-
A skąd wziąć inny klucz? Sformatowane jest dobrze, exFat i 32kb.
Mape pobrałem na pewno dobrą, zgadza się ze screenami. Był włączony silnik ponad 2 godziny, teraz już wyłączyłem bo to bez sensu żeby X godzin stał zapalony a aktualizacja ciągle na połowie się trzymała.
-
Cytat:
Napisał
WreX
A skąd wziąć inny klucz?
Kupić inny klucz USB, inaczej pendrive, może ten którego używasz jest uszkodzony.
Przyznam, że byłby twój pierwszy przypadek, któremu nie udało się zaktualizować - nie wiem co zrobili w tym ASO, że coś
zepsuli, ale ja bym wziął inny pendrive, jakiś firmowy i spróbował jeszcze raz.
Aktualizacja nie trwa dłużej niż 2 godziny.
Tak powinno wygląda na pendrivie :
http://fiatklubpolska.pl/attachment....p;d=1485982164
-
Po pierwsze zrobić prawidłowy pełny format a nie ten skrócony co trwa 10 sekund. Mi 32GB pendrive za pomocą strony sformatowalo w ciągu 30 minut. Jak robiłem to w wersji skróconej czyli PPM i formatuj to nie działały mi mp3 zrobiłem prawidłowy pełny format i wszystko działa jak należy
-
Dokładnie zrobić full format a nie szybki, czyli nie wolno zaznaczać opcji "szybkie formatowanie" :
https://lh4.googleusercontent.com/-s...formatuj01.jpg
-
Ja bym jeszcze raz ściągnął przy okazji pliki aktualizacji bo może coś w nich być nie tak.
Markowe USB to naprawdę ważna sprawa, wiele osób używa jakiś gadżetów reklamowych a to błąd i jeśli przenosisz dane istotne to takim pamięciom USB ufać się nie powinno...
-
Ale to też nie tak jak pokazał jtn
-
Pendrive nie jest taki zły, to Sandisk no i został sformatowany normalnie, na FAT32 i domyślny rozmiar alokacji ale niestety po ponad 2h dalej aktualizacja stała na połowie. Już się poddaje, chyba serio coś uszodzili w tym ASO...
-
Cytat:
Napisał
WreX
Już się poddaje, chyba serio coś uszodzili w tym ASO...
Rozumiem, że mają wymienić na gwarancji radio ? tak ?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Rozumiem, że mają wymienić na gwarancji radio ? tak ?
Tak twierdzili, jeszcze dzwonili w piątek żeby specjalnie do nich jechać 50km do ASO bo kodu błędu nie spisali...
-
Kolego, jak mają wymienić, to lepiej nie ruszać, bo dla nich jako dla gwaranta każda opcja jest dobra byle tylko gwarancji nie uznać. A jeśli radio wyciągną i prześlą dalej a tam wyjdą logi z nieudanej aktualizacji, to potem mogą winę zwalić na Ciebie. No i standardowo jak to z serwisem, nic na gębę, wszystko na papierze:)
pozdrawiam
-
Jeśli coś można samemu aktualizować to nie mają żadnego prawa aby gwarancji nie uznać. Tak samo jak masz telefon na androidzie i dam go aktualizujesz. Jak aktualizacja Ci nie wejdzie serwis nie ma prawa Ci jej odrzucić. Poza tym nie masz nigdzie napisane że mapy aktualizuje TYLKO aso i ze nie możesz tego robić.