To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Ogrzewanie w Tipo -
Koledzy warto wydać dodatkowo te 550 zł na tą nagrzewnice PTC,czy to po prostu zbędny gadżet i lepiej wydać te kasę na co innego,bo z tego co widzę to nikt tego sam jeszcze nie zamontował i podpiął pod zasilanie. Napisze że mieszkam na śląsku i ni ma tu takich bardzo ostrych zim ale w moim obecnym autku udało mi się porysować szybę,a tej zimy temperatura spadła nawet do ok -30 stopni .
Pozdrawiam
Mariusz
-
U mnie w Szczecinie mrozów nie ma i autko szybko się nagrzewa więc dla mnie to zbytek. Ale Koledzy ma południu bardzo sobie chwalą
-
Polecam zakup PTC. W zimę olbrzymia różnica w szybkości nagrzewania.
-
Po kilku latach walki w starym aucie ze szronem na szybach dosłownie MARZYŁEM aby mieć PTC. Jak kupiłem Tipo i z nad morza wyjechałem w góry na 3 tygodnie ( a była zima ) to powiem tylko że decyzja o zakupie była na 5 :)
-
Jak wygląda procedura włączania PTC? Czy to jest automat, czy włącza się po włączeniu ogrzewania?
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Jak wygląda procedura włączania PTC? Czy to jest automat, czy włącza się po włączeniu ogrzewania?
W bravo jest centralka która włącza sama przy spełnieniu określonych kryteriów (napięcie aku, obroty, temperatura itp). Tam są dwie grzałki 250 i 500 W i są odpowiednio załączane. Pewnie w tipku podobnie.
W bravo same grzałki da się zamontować w nagrzewnicy samemu (jest tam dedykowane miejsce tylko zaślepione), gorzej właśnie ze sterowaniem.
Nie wiem jakie jest aku czy ma taką samą pojemność bo takie grzałki mocna dają mu w dupę - 62 ampery to nie mało.
-
Procedura włączenia PTC (w przybliżeniu, nie podali dokładnych temperatur), opisana jest w instrukcji. Inaczej to wygląda w manualnej klimie, inaczej w automacie.
Warunkiem w manualu jest ustawienia temperatury na maks i odpowiednia niska (czyli nieokreślona) temperatura zewnętrzna - wyłączy się po nagrzaniu płynu. W automacie samo się dzieje w zależności od temperatury zewnętrznej i nagrzania płynu chłodzącego silnik. Czyli PTC działa do momentu podgrzania płynu chłodniczego, nie cały czas :!:
Centralka steruje mocą w zależności od zapotrzebowania na prąd.
-
Koniec końców nie zamówiłem PTC, ponieważ zanim się zorientowałem, że może warto - już nie było takiej możliwości.
Jestem jednak bardzo pozytywnie zaskoczony prędkością nagrzewania się silnika T-Jet, zimą pewnie będzie gorzej, ale to nie zmienia faktu, że w porównaniu do poprzednich aut ten silnik nagrzewa się błyskawicznie. W dieslu uważam, że to powinna być pozycja wyposażenia wręcz obowiązkowa.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
W dieslu uważam, że to powinna być pozycja wyposażenia wręcz obowiązkowa.
W HB i SW w dieslu jest w standardzie ;)
-
Ktoś ma może już jakieś uwagi i spostrzeżenia co do działania PTC?
Sam to zamówiłem, licząc na to że nie będę musiał skrobać szyb :)
-
Biorąc pod uwagę u mnie w paprykarzowni iż nie ma zim nie kupiłem pct pod naciskiem także sprzedawcy.
-
Mam u siebie. Co prawda skrobania nie było jeszcze ale po minucie od włączenia ogrzewania leci cieplutkie powietrze :-) silnik zimny a w aucie gorąco. polecam.
-
Grzałka ptc grzeje płyn czy powietrze?
-
Cytat:
Napisał
piter
PTC to taka farelka. Zasilana jest elektrycznie, niezależna od układu chłodzenia.
Ma to kapitalne znaczenie w zimie, jeśli auto stoi pod chmurką. Daje od razu cieple powietrze na zamrożone lub zaparowane szyby.
Nie zabiera ciepła z rozgrzewającego się silnika, który przez to szybciej się zagrzeje. To szczególnie ważne gdy jeździ się np. do pracy, na krótkie dystanse.
.
Cytat:
Napisał
krowka1978
W przypadku automatycznej klimy steruje automatyka. W przypadku manualnej PTC włącza się po ustawieniu pokrętła temperatury na max. PTC włącza się, gdy temperatura zewnętrzna jest "niska", według instrukcji. W rzeczywistości, np. w 500X przekaźnik do PTC słychać już przy 15st.C.
Cytat:
Napisał
Zbych04
Przepraszam szukanie tak bardzo boli?
-