Znając fachowców z ASO powiedzą że wszystko jest ok i że tak ma być.
To jest widok strony w wersji do druku
Znając fachowców z ASO powiedzą że wszystko jest ok i że tak ma być.
samochod prawie 20000 nalatane przy zamknietym obiegu powietrza czuc smrod spalenizny/spalin przy otwartym obiegu nic nie czuc mowimy tu tylko o minusowych temp. W lecie nic nie czuc czy otwarte czy zamkniete...
Sprawdź pod tylnym zderzakiem Kratki wentylacyjne z taką gumka. Czasami gumka odpadnie albo się podwinie i wtedy tamtędy może zaciągać spaliny do wnętrza. Miałem tak w Focusie.
Aby wątek jeszcze bardziej udziwnić, dodam, że odkąd przyszła zima również mam problem, że jak auto się nagrzeje, to czasem czuć jakby jakiś plastik czy guma się paliła;) po 3miesiącach, będąc na feriach i susząc buty nowe na kaloryferze poczułem to samo:)
Okazało się, że auto po rozgrzaniu i włączeniu nawiewu na nogi grzało nowe buty, i stąd pojawiał się smrodek. zorientowałem się przypadkiem, gdy przez dłuższy czas jazdy zmieniłem klimatyzację z auto na nawiew tylko na przednią szybę. Skończył się smrodek.
Nie było u mnie natomiast problemów z zapachem spalin w aucie, znaczy raz tylko, ale to zassał na postoju bo wiatr wiał akurat od strony wydechu w stronę przodu auta.
To tyle moich spostrzeżeń. niedługo przyjdzie wiosna, to się buty zmieni, i będzie po kłopocie:)
pozdrawiam
U mnie sam wydech dość długo się wypalał. Chyba z 1,5 tyś km. po mojej interwencji (się wkurzyłem, wsadziłem żonę i psa do auta i polataliśmy sobie po autostradzie z 2h).
Ja czasem też czuje spaliny ale tylko po odpaleniu samochodu. Na zewnątrz bo nie garażuje samochodu.