To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Jak pojawią się opcje dotyczące świateł (mp. włączania świateł pozycyjnych przy otwieraniu auta) albo przypominacza o niezapiętych pasach to kupię :-)
A nie masz tej opcji włączania świateł przy otwieraniu auta ? Radio masz uconnect 5" czy to mniejsze ?
Ja to jak gwarancja się skończy to też kupię ten program, bo na pierwszy przegląd pojadę, to wtedy mi zresetują inspekcję serwisową, ale już po dwóch latach sam sobie wymienię olej itd. a wtedy będzie trzeba zresetować inspekcję serwisową :) co by non stop na wyświetlaczu nie przypominało mi o konieczności dokonania serwisu :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
A nie masz tej opcji włączania świateł przy otwieraniu auta ? Radio masz uconnect 5" czy to mniejsze ?
Radio 3" (plus BT i sterowanie z kierownicy). Nie mam nigdzie takich opcji.
-
Cytat:
Napisał
kjk
albo przypominacza o niezapiętych pasach to kupię :-)
To działa
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
To działa
Tzn. da się zrobić tak, że przy niezapiętych pasach zaświeci kontrolka i raz zapiszczy, ale nie będzie cały czas wyło???
-
Cytat:
Napisał
kjk
raz zapiszczy, ale nie będzie cały czas wyło???
Chyba zbyt dużo wymagasz :lol:
Albo załączasz albo wyłączasz. Ale to chyba z pozycji przycisków też powinno się dać zrobić. Nie posiadam Tipo więc na 100% nie wiem , ale tak powinno być.
-
Alarm niezapiętych pasów tylko serwisowo można dezaktywować,w menu komputera tego nie zrobisz.
-
No widzisz, a w Grande się da .:smile:
-
kolego nie opowiadaj bajek,bo jestem posiadaczem GP i wiem o piszę.W GP możesz włączyć alarm pasów ale dezaktywować tylko serwisowo,chyba że posiadasz egzaminera.
-
No to masz chyba jakąś biedniutką wersję. Nie pamiętam jak z pasem kierowcy (bo alarm mam wyłączony na stałe) pasażera natomiast można aktywować i dezaktywować z menu deski (Kożystam z tego aby zmusić pasażera do zapięcia pasa ) . Ponadto dezaktywację i aktywację można wykonać nie tylko egzaminerem ,Multiecuscan też obsługuje tą funkcję . Tipo też sterownik Instrument Panel (356)
-
Nie mam bieda wersji,co prawda tez nie najwyższa,chyba o ile dobrze pamiętam activ lub energy 2006 rok.Mam też pasy wyłączone na stałe i mogę aktywować w kompie ale znowu dezaktywować już nie-znowu sterownik lub multiecuscan lub serwis.Może faktycznie te komputery były różne i stąd różnica,jeśli tak to sorry...
-
1 załącznik(i)
W MultiEcuScanie można brzęczyk wyłączyć :
Załącznik 26744
-
-
Dzisiaj za pomocą programu AlfaOBD oraz interfejsu ELM na BlueTooth wyłączyłem sobię brzęczyk niezapiętych pasów.
Kontrolka się świeci oczywiście, ale nic nie brzęczy i nie hałasuje. Po zapięciu pasów oczywiście kontrolka gaśnie :)
Czas operacji to 10 sekund - w każdej chwili można oczywiście włączyć brzęczyk niezapiętych pasów, czyli powrócić do ustawień fabrycznych.
W programie wybiera się nasze auto TIPO/EGEA(2015), później funkcja : Tablica rozdzielcza -> centralka : Instrument Panel Marelli EP.
Klikamy aby się połączył - przycisk "Podłącz"
Wybieramy Aktywna Diagnostyka (taka ikonka samochodu z prawej dolnej strony).
Wybieramy procedurę "Wyłączenie Alarmu pasów bezpieczeństwa".
Klikamy na Start i gotowe :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Dzisiaj za pomocą programu AlfaOBD oraz interfejsu ELM na BlueTooth wyłączyłem sobię brzęczyk niezapiętych pasów.
Wersją płatną, za 49EUR? Uważasz, że program jest wart nabycia?
-
AlfaOBD 1.9.9.0, która w pełni obsługuje nasze auta dostępna jest na chomikuj :
https://chomikuj.pl/redrekin/Motoryz...5.rar(archive)
"kjk" będziesz w Łodzi to daj znać, będzie okazja do spotkania, a przy okazji wyłączę ci piszczka.