To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo - dziadeck -
Cytat:
Napisał
slawcio74
8,5 to dobry wynik... u mnie 7,6 tryb mieszany , pół / pół trasa / miasto ...
Skąd Wam się berze takie spalanie. U mnie na kompie nie przekroczyło nigdy 6.4 tryb mieszany ???
-
Może Ty masz 0,9 Twin Air :P ;)
-
Cytat:
Napisał
pawulg
Skąd Wam się berze takie spalanie. U mnie na kompie nie przekroczyło nigdy 6.4 tryb mieszany ???
Ja w trybie mieszanym mam zawsze spalanie w okolicy 7litrów i jest to delikatna jazda.
-
Cytat:
Napisał
pawulg
Zapewne to wszystko zależy co kto uważa za "tryb mieszany" a także kto jakie ma to tzw. "miasto". U mnie niestety miasto to kurs do pracy 3,5 km w jedną stronę i z powrotem , w większości po dzielnicy domków jednorodzinnych z trzema ograniczeniami 30 km/h i kilkoma "leżącymi policjantami" . jazda polega na mieszaniu biegami od 1 do 3,czasami 4 biegu,.... po prostu masakra. Myslę żeby jeździć dookoła , ale to przecież jakaś paranoja . Reasumując jak ktoś ma "miasto" ale może sobie pojechać dłuższe odcinki na jednym biegu np. 4 czy 5-tce , to nie ma co porównywać do mojej "męki" piździatymi drogami osiedlowymi .
-
Pierwsza trasa zaliczona, tylko 100 km, jazda max do 120, max 3500 obrotów, spalanie wg kompa 5,3 litra.jestem zadowolony, aż tak źle nie przyspiesza, miło się jechało zwłaszcza biorąc pod uwagę spalanie, dla mnie to przepaść wcześniej w trasie w innym aucie wychodziło 8 litrów. Pod koniec było już 5,7 ale już w miasto wjechałem. Nawet udało się spotkać też białe tipo na taxi.
-
Cytat:
Napisał
dziadeck
Pierwsza trasa zaliczona, tylko 100 km, jazda max do 120, max 3500 obrotów, spalanie wg kompa 5,3 litra.jestem zadowolony, aż tak źle nie przyspiesza, miło się jechało zwłaszcza biorąc pod uwagę spalanie, dla mnie to przepaść wcześniej w trasie w innym aucie wychodziło 8 litrów. Pod koniec było już 5,7 ale już w miasto wjechałem. Nawet udało się spotkać też białe tipo na taxi.
Jaka to trasa z łodzi i ile czasu jechałeś?
-
Spalanie masz naprawdę bardzo niskie.
-
Z łodzi z Teofilowa w okolice Wartkowic i z powrotem, w jedną stronę zwykłymi drogami, powrót autostrada. 40 min w jedną stronę.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
U mnie niestety miasto to kurs do pracy 3,5 km w jedną stronę i z powrotem , w większości po dzielnicy domków jednorodzinnych
Rozważ chodzenie na piechotę. Albo rower - na takim dystansie nawet się nie spocisz :cool: No chyba że masz jeszcze dodatkowy etat kierowcy swoich dzieci (szkoła, angielski, basen itd.), to bez samochodu ciężko....
-
Cytat:
Napisał
kjk
o chyba że masz jeszcze dodatkowy etat kierowcy swoich dzieci (szkoła, angielski, basen itd.), to bez samochodu ciężko....
tak dokładnie , jest dodatkowy etat .... prywatny kierowca swojego syna ... i nic mi za te kursy nie płaci , jeszcze ja mu dopłacam :smile:
-
Ja zawsze mówię w domu! Szanujcie ojca swego i jego samochód bo za taksówkę zapłacić i poczekać trzeba :D
Dziadeck Ty nasz LPG czy tylko Pb ?
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Ja zawsze mówię w domu! Szanujcie ojca swego i jego samochód bo za taksówkę zapłacić i poczekać trzeba :D
Dziadeck Ty nasz LPG czy tylko Pb ?
Tylko benzyna, na co dzień też mam etat ojca i krótkie kursy do przedszkola, wtedy komp nawet 9 l pokazuje
-
Krótkie dystanse to nic dobrego dla silnika ale czego nie robi się dla dzieci:smile:
-
Cytat:
Napisał
marnyd4d
Krótkie dystanse to nic dobrego dla silnika ale czego nie robi się dla dzieci[emoji2]
Benzyna jeszcze jakoś przeżyje gorzej diesla tak katować[emoji2]
-
Jak złamałem lewą rękę w nadgarstku to codziennie przez da i pół miesiąca dwa razy dziennie robiłem kurs z córką i po córkę do szkoły! Potem jak poszedłem do pracy po zwolnieniu i rehabilitacji to usłyszałem: "tata złamałbyś sobie coś znowu bo tak było fajnie"!!! Moja odpowiedź: "Taaaa kur...wa chyba kręgosłup!!!" :D