To jest widok strony w wersji do druku
-
W Łodzi to ja mam czym aktywować, także jak będziesz w Łodzi jakoś to spotkamy się i mogę ci aktywować tempomat - ale będę to robił pierwszy raz, a
w programie napisane jest że po każdej zmianie konfiguracji trzeba zrobić osiowanie proxy, także jak jesteś w stanie to zaakceptować to nie ma problemu.
-
Cytat:
Napisał
tinio
Teraz jak mam zdjecie to mam male ale. Po prawej stronie przyciski sa takie same, ale po lewej w wersji ze zwyklym wyswietlaczem przyciski sa gora, dol , wstecz, trip i menu ok. A w wersji z lepszym wyswietlaczem z lewej jest lewo prawo gora dol i ok a w wiekszosci na allegro sa kierownice do tej lepszej wersji a nie wiem czy da sie tak polaczyc wersje lewy panel od tipo i prawy od lepszej bo jak mowilem od przycisku idzie z 10 kabelkow ktore magicznie sie zmieniaja w 3 kabelki i pewnie miedzy nimi jest jakas roznica.
Tu jest taka pod nasz wyświetlacz KIEROWNICA MULTIFUNKCYJNA FIAT TIPO 15- (6672295831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
W Łodzi to ja mam czym aktywować, także jak będziesz w Łodzi jakoś to spotkamy się i mogę ci aktywować tempomat - ale będę to robił pierwszy raz, a
w programie napisane jest że po każdej zmianie konfiguracji trzeba zrobić osiowanie proxy, także jak jesteś w stanie to zaakceptować to nie ma problemu.
Tylko uważaj, bo program w celu osiowania może chcieć kod elektroniczny z karty kodowej, której nikt przy zakupie auta teraz nie dostaje - o tym w Alfa OBD też piszą :) Swoją drogą elmem bym tego nie robił, jego problemem jest prędkość - przy zbyt małej osiowanie może się nie powieść. Do celów diagnostyki mojego zamierzam dokupić https://www.viaken.pl/pl/interfejs-o...a-stn1170.html, który ma aktywne linie SW-CAN i MS-CAN - wykorzystywane w Tipo i 500X (przejściówki typu 5 i 6).
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
o tym w Alfa OBD też piszą
Owszem też piszą o tym w ALfieOBD.
A codecard chyba wymagany jest przy wymianie jakiegoś ecu na inny, a nie przy zmianie opcji- gdzieś tak czytałem.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Swoją drogą elmem bym tego nie robił, jego problemem jest prędkość - przy zbyt małej osiowanie może się nie powieść.
Hmm, wiele osób robiło ELM i jakoś się powiodło.
Cytat:
Napisał
krowka1978
który ma aktywne linie SW-CAN i MS-CAN - wykorzystywane w Tipo i 500X (przejściówki typu 5 i 6).
Czyli wtedy przy tym interfejsie nie potrzebujesz już przejściówek - to akurat fajna sprawa.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Hmm, wiele osób robiło ELM i jakoś się powiodło.
Dlatego napisałem, że może się nie powieść :wink: Jest ryzyko.
-
Heja
KIEROWNICA MULTIFUNKCYJNA FIAT TIPO 15- (6672295831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie ma ryzyka nie ma zabawy. Teraz bede szukał kogoś kto ogarnie mi aktywacje tempomatu w okolicach Szczecina, no chyba że bede gdzies w trase ruszal to się odezwę. Teraz czekam aż kiera dojdzie.
Pozdrawiam
-
Jak juz kupiłeś to potrzęsę portami i poczekam na efekty.
Masz tipo tipo? z dodatkami ?
-
mis888 uwaznie czytaj watek. Z reszta juz o to pytales i dostales odpowiedz.
Tak tipo tipo, skladna kanapa, 6 poduszek, chrom klamki i lusterka z wszystkimi szybami w pradzie.
Pozdrawiam
-
Czekam na rozwój sytuacji, bardzo chętnie dorzuciłbym sobie tempomat, powodzenia! :D
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
tinio
mis888 uwaznie czytaj watek. Z reszta juz o to pytales i dostales odpowiedz.
Tak tipo tipo, skladna kanapa, 6 poduszek, chrom klamki i lusterka z wszystkimi szybami w pradzie.
Pozdrawiam
No tak, tyle tych wątków teraz, że ciężko wszystko spamiętać
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Ridi
Ridi sprawdź proszę czy masz na ePER pozycje 9 aktywną i którą
Załącznik 27681
-
Jasne, kolo 20 dam znac bo chwilowo nie mam jak sprawdzic
-
Ja np. mam aktywną pozycję 9 tą pierwszą z samym numerem 416.
-
Nie mam tempomatu i u mnie dziewiątki są nieaktywne :-(
-
U mnie też nr 9 jest nie aktywny
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Dlatego napisałem, że może się nie powieść Jest ryzyko.
Myślę że ryzyko totalnego uwalenia kompa jest znikome. W najgorszym razie trzeba będzie uderzyć do prawdziwego fachowca z prawdziwym sprzętem i zapłacić za posprzątanie ;-)
Jednak, z tego co widzę sprawa się komplikuje, bo brakuje tego kabelka i nie wiadomo czego jeszcze.