To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
Tak, tak. Sie za głowę złapałem jak zobaczylem na warsztacie. Pytam dlaczego w zderzaku jak jest tyle miejsca pod klapka? Odp. Takie maja wytyczne od producenta. Na dodatek obok stała Panda i tez miała korek w zderzaku.
-
Cytat:
Napisał
Tipex
Takie maja wytyczne od producenta
Producenta tipo czy instalacji gazowej?
-
Nie pamiętam ale raczej Fiat tak sobie wymyślił.
-
Panowie czy założenie instalacji LPG koliduje z gwarancją?
Gdyby mnie takie zaskoczenie spotkało jak kolegę Tipexa to bym się załamał. Nie ma szans by odkręcić sprawę z korkiem?
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
darekpowarzny
Panowie czy założenie instalacji LPG koliduje z gwarancją?
Tylko w ASO i tylko instalacja Tartarini nie powoduje utraty gwarancji/ ceny w Polsce wahaja się od 3000 do 4000 zł brutto/.Gdy założysz instalacje innego producenta a do tego nie w ASO praktycznie stracisz gwarancję na silnik , elektronikę , sondę lambda , katalizator i inne duperele które ASO w przypadku awarii uzna ,że mogła powstać w wyniku niewłaściwej instalacji gazowej. Jako taką gwarancje masz nadal na blachę , zawieszenie etc.etc .
-
Czyli jest tak jak myślałem. Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź.
Btw. dobra jest ta "Tatarini"?
-
Cytat:
Napisał
darekpowarzny
Btw. dobra jest ta "Tatarini"?
Znajomy ma w punto od nowości / 6lat/ - zero problemów pali minimalnie więcej jak naPb. Generalnie są podobno lepsze instalacje - ale ta nie ma jakiś specjalnie złych opinii.
-
Szkoda, że nie można tu dawać łapek w górę/dół. ;)
Dzięki, pawka!
-
Hej. Już po pierwszym przeglądzie LPG. Wszystko super, mechanik przestawił układ w sposób uruchamiania na ciepłym silniku z LPG. Jeszcze większe oszczędności - super. Pzdr.
I jeszcze jedno korek w zderzaku bo taki przyszedł od producenta instalacji gazowej. Mechanik montuje to co mu dają.
-
Ja, dziś po drugim przeglądzie. Wszystko śmiga, ale gaz z Orlena przy Nowym Dworze Troszku zasyfił filtry i zalecono mi zmianę stacji, żeby nie było problemów. Jak byłem to dwa białe TIPO stały na montażu LPG :)
-
Cytat:
Napisał
pawka
Zawór tankowania zamontowali ci pod klapką czy też na dole zderzaka na czarnym plastikowym elemencie.Pytałem dzisiaj u nich i powiedzieli ,że montują na zderzaku bo pod klapka nie ma miejsca/wg mnie pod klapką to więcej roboty i dlatego olewają montaż pod klapką/ Jeśli tak jest to szukam innego ASO. [...]
Mnie powiedzieli, że "korek hańby" pod klapką wlewu paliwa idzie w parze z większym zbiornikiem w miejsce koła zapasowego.
Chcieli dopłaty 450PLN, ale zeszli z ceny...
-
Cytat:
Napisał
Fafikdog
Mnie powiedzieli, że "korek hańby" pod klapką wlewu paliwa idzie w parze z większym zbiornikiem w miejsce koła zapasowego.
Chcieli dopłaty 450PLN, ale zeszli z ceny...
to konkretnie ile za taką instalację i gdzie , mnie powiedzieli w łodzi /korek wlewu pod klapką i powiększony zbiornik/ 4500 zł- tyle samo w Partner katowice który zleca montaz w Autogaz Śląsk j-edynemu w polsce autoryzowanemu dystrybutorowi tartarini
-
witam jestem nowy na forum, odebrałem autko miesiąc temu gaz miałem zamontowany w momencie odbioru auta z salonu w Krakowie butla ma 59 l pojemności wchodzi 51 l gazu instalacja oczywiście Tartarini korek wlewu mam pod klapką wlewu paliwa koszt 3400 zł
-
Cytat:
Napisał
pawka
to konkretnie ile za taką instalację i gdzie , mnie powiedzieli w łodzi /korek wlewu pod klapką i powiększony zbiornik/ 4500 zł- tyle samo w Partner katowice który zleca montaz w Autogaz Śląsk j-edynemu w polsce autoryzowanemu dystrybutorowi tartarini
TUR Bytom - 3650PLN - utargowałem trochę, i mam za 3450 ale przy zamówieniu auta, nie wiem jak wyglądać będzie cena samej instalacji...
Butla 59L + korek hańby pod klapką.
W Katowicach za "zwykłą" chcieli 3500PLN, a w Dąbrowie Górniczej 3700PLN (o ile dobrze pamiętam).
-
Cytat:
Napisał
gargus330
witam jestem nowy na forum, odebrałem autko miesiąc temu gaz miałem zamontowany w momencie odbioru auta z salonu w Krakowie butla ma 59 l pojemności wchodzi 51 l gazu instalacja oczywiście Tartarini korek wlewu mam pod klapką wlewu paliwa koszt 3400 zł
Super sprawa,że tak duża butla mieści się w Tipo....zakładajcie duże butle,bo jest to trochę wkur...ające jak trzeba tankować LPG co 300-350 km....