Niestety dzisiaj znowu nie działa. W sobotę mam umówioną wizytę w ASO. Zobaczymy co powiedzą.
To jest widok strony w wersji do druku
Niestety dzisiaj znowu nie działa. W sobotę mam umówioną wizytę w ASO. Zobaczymy co powiedzą.
Dane komórkowe musisz włączyć, wyłącz natomiast udostępnianie internetu przez bluetooth. Nic nie musisz udostępniać.
Usuń telefon ze sparowanych w radiu, jak również usuń uconnecta ze sparowanych w telefonie.
Sparuj ponownie.
Odinstaluj z komórki Uconnect i zainstaluj ponownie.
JackTheNight, przeszedłem krok po kroku zgodnie z Twoimi zaleceniami i niestety ani jeden z dwóch moich telefonów nie połączył się z samochodem. Parowane telefony to Xiaomi Note 4 oraz LG P4. Wyłączenie udostępnianie internetu przez bluetooth nie było konieczne, żaden z telefonów nie miał tej opcji ustawionej defaultowo.
W zwiazku z powyższym usunąłem raz jeszcze programy Uconnect oraz AndroidAuto. Wyczyściłem telefon z użyciem systemowych aplikacji do czyszenia telefonów âze śmieciâ. Dodatkowo z poziomu managera aplikacji usunąłem foldery aplikacji Uconnect & AndroidAuto. Zaktualizowałem wszystkie inne aplikacje korzystając z Google App Store. Następnie raz jeszcze zainstalowałem Uconnect & AndroidAuto. Dopiero wtedy połączeni zostału ustanowione, samochód poinformował mnie o konieczności zainstalowania aktualizacji (4 MB). Po kilku minutach UConnect 7 sie wyłączył. Po włączeniu UConnect 7 oraz Uconnect w telefonie â wszystkie usługi działają prawidłowo.
wersja UConnct Live (telefon) : 2.0.6
wersja Android Auto: 3.4.582534-release
Kolejny problem. Od piątku nawigacja nie pokazuje mi natężenia ruchu. Telefon jest połączony z autem. Mam najnowszą aktualizację mapy. Nic w telefonie nie zmieniałem. Czy ktoś miał podobny przypadek i wie co może być jego przyczyną?
Wyświetla mi się taki komunikat:
Załącznik 33917
Też mam ten problem. W czwartek jeszcze normalnie korzystałem.
No czyli subskrypcja wygasła, nie jest ona czasem na rok?
Do końca 2020 jeszcze parę dni mi zostało. Problem się powtarza co jakiś czas.
W 5'' też nie działa. Subskrypcja jest na 3 lata.
To wg mnie jest problem aplikacji Uconnect na telefonie, działa kilka dni poprawnie, potem kilka dni nie działa, przerabiam ten temat tak od roku.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj rano wszystko zadziałało. Dziwne. Zobaczymy czy podczas powrotu z pracy sytuacja się powtórzy.
Radość była przedwczesna. Popołudniu znowu nie działa.
Jak sprawdzałem koło 11 to JUŻ albo DALEJ nie działało. Za to dzisiaj automatycznie telefon połączył się z radiem, co ostatnio nie chciało się robić samoczynnie.
Hej, czy ktoś znalazł lekarstwo na nie łączenie się TOM TOM przez Uconnecta? Mam to samZałącznik 34712Załącznik 34713
Mario u ciebie wygląda że usługa jest aktywna i powinno działać ..widać po zdjęciach że masz włączony bluetooth i dane komórkowe musi być włączona lokalizacja ewentualnie jedyne co mi przychodzi do głowy to jeszcze sprawdzić w telefonie czy aplikacja Uconnect ma zaznaczone wszystkie uprawnienia ... jeżeli ma to już nie wiem o co może chodzić :-/
Podstawowe pytanie. Apka połączyła się z autem? Samo połączenie BT to za mało do działania Live'a. Apka, jeżeli obsługuje auto, łączy się z nim po wykryciu połączenia BT. Dokładnie nie pamiętam jak to wyglądało, bo parowałem ponad 2 lata temu. Status i ważność Uconenct Live znajdziesz w apce na telefonie.