To jest widok strony w wersji do druku
-
Na prośbę kolegi miras
4x żarówka c5w tylnie lampki + schowek pasażera + panel przedni wewnątrz
Żarówka Led 36mm 6x SMD 2835 C5W C10W 12-16V DC Biały Zimny CANBUS OPTICON PREMIUM www.sklepledowy.pl 2x żarówka w5w oś. przedniego panelu wewnątrz Żarówka Led W5W T10 1x OSRAM SMD 12V Biały Zimny 6000K www.sklepledowy.pl 4x żarówka w5w oś.bagażnika + drzwi przednich Żarówka Led W5W T10 9x SMD 5050 Biały Zimny CANBUS No-Pol www.sklepledowy.pl. zostało jeszcze kilka żarówek do pełnej zmiany na oś.led ale wszystko oczywiście wiąże się z kosztami o następnych zmianach napewno napiszę i wrzucę parę fotek kolego miras tania zabawa to napewno nie jest
-
I nic Ci sie nie zarzy? W poprzednim samochodzie ledowe oswietlenie tliło sie po zamknieciu samochodu
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
-
Też miałem problem z ledami. Facet, który zajmował się żarówkami mówił, że może to myc problem wewnętrzny. Głównie w sprzętach, które są niskiej jakości.
-
Witam, w wolnych chwilach też zacząłem sobie wymieniać żarówki na led :cool:
Podczas wymiany z przodu w podsufitce żarówki środkowej wypadła mi jakaś blaszka co trzyma żarówkę, ma ktoś zdjęcie może jak to ma wyglądać jak ją wsadzić :confused:
-
Wita kolegów z forum FKP jeżeli ktoś ma dalej problem z miganiem lub żarzeniem się żarówek led w tylnich lampkach to należy oryginalny rezystor przelutować na taki Rezystor - 0,25W / 560ohm dla Żarówek Led www.sklepledowy.pl czas pracy jakiejś 30 minut
-
Witam. Zmieniłem oświetlenie bagażnika na Led canbus i po otworzeniu klapy świecą pełną mocą a po jakiś 10 sekundach tracą jakieś 90% jasności i się żarzą co jest grane miał ktoś taki przypadek? Dodam że założyłem identyczne w podświetlaniu drzwi i wszystko ok.
-
Kolego rowerzysta72 temat żarówek LED przerabiałem dość długi czas aż w końcu kupiłem porządne cena za sztukę 20zł-30zł Żarówka Led W5W T10 6x SMD 2835 12-16V DC CANBUS PREMIUM Boczna - Bez polaryzacji www.sklepledowy.pl wstawię koledze jeszcze linka do oświetlenia tablicy rejestracyjnej po mojej zmiance http://fiatklubpolska.pl/croma-446/o...z-bledu-32469/ tania zabawa z oświetleniem LED w naszych Cromach nie jest pozdrawiam Pandemic88
-
Koledzy a jak wyciągnąć przednią lampkę w wersji z szklanym dachem? Podważać, ciągnąć?
Niestety od momentu zakupu żadna z żarówek w przodzie się nie świeci i chciałem zaglądnąć co może być przyczyną.
-
Mam wprawdzie werjsę sprzed liftu, ale to się chyba nie zmieniło: zahaczam palcami od przodu lampy, ciągnę ją nieco w stronę tyłu auta, potem w dól i wychodzi. Żadnych narzędzi nie potrzeba.
-
Podłącze się pod temat. Ja z kolei kupiłem kromkę z już wymienionym oświetleniem wewnętrznym na LED. Lampki z przodu przy lusterku w momencie wyjęcia kluczyka ze stacyjki gasną, ale nie do końca - minimalnie się święcą. Widać tylko małe białe punkty, co lekko podświetla obudowę lampy sufitowej. Ogólnie mi to nie przeszkadza, nawet daje ciekawy efekt, ale cały czas zastanawiam się czy na dłuższą metę nie drenuje to akumulatora? Poprzedni właściciel mówił, że to normalne i nic się nie stanie, ale jakoś nie jestem do końca przekonany. Na razie nic się nie dzieję bo codziennie robię 2 x 40 km, ale zastanawiam się czy jak zostawię auto na 3-4 dni bez ruchu, to czy się nie zdziwię jak będę chciał odpalić :smile:
-
Miałem tak przez jakieś pół roku. Potem wróciłem do zwykłych żarówek - właśnie z powodu tego minimalnego świecenia. Po prostu mnie drażniło.
A co do rozładowywania aku - diodom LED potrzeba naprawdę niewiele prądu żeby wywołać jakieś świecenie. Mam wrażenie, że inne odbiorniki w czasie postoju pobiorą znacznie więcej (choć oczywiście nadal niewiele). Ostateczną odpowiedź możnaby uzyskać podłączając amperomierz. Przy okazji - mogłoby się okazać, że przez zwykłe żaróweczki też jakiś szczątkowy prąd płynie, tylko tam nie widać świecenia...
-
Też tak miałem w poprzednim aucie (oświetlenie tablicy rejestracyjnej) i nawet przy dłuższym postoju nie wpływało to na aku. Czytałem tu na forum że to efekt napięcia z masy (-) pojazdu. Aby to zmienić musisz wymienić ledy na typ Canbus. Mają one wbudowany rezystor który reguluje to napięcie
Wysłane z mojego INFINITY_II_S przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Arkazu
Mają one wbudowany rezystor który reguluje to napięcie
Rezystor nic nie reguluje.
Raczej powoduje zwiększenie poboru prądu, aby wyglądało, że jest standardowa żarówka.
CAN próbkuje żarówkę i jeśli nie ma spodziewanego poboru mocy odłączy napięcie.
-
Cytat:
Napisał
Glow
Widać tylko małe białe punkty, co lekko podświetla obudowę lampy sufitowej. Ogólnie mi to nie przeszkadza, nawet daje ciekawy efekt, ale cały czas zastanawiam się czy na dłuższą metę nie drenuje to akumulatora?
po zamknięciu pilotem żarzenie znika - też tak mam w lampkach do "czytania",
-
Witam, ja u siebie zauważyłem taki ''problem'' że lampki z tyłu w podsufitce mi czasami mrugają ( podczas jazdy jak wszystkie drzwi są zamknięte itd ), jakie macie tam żarówki, nie kupowałem jakiś najtańszych a problem mi się pojawia ?
Pozdrawiam