To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Robert_KK
Siłownik obiegu zamkniętego jest od strony kierowcy , musisz jakimś prętem postukać w niego (przy włączonym zapłonie ) i patrzyć czy klapa się ruszyła
jeżeli nie to przłącz na konsoli przełacznikiem "obieg zamknięty" jak klapa się zamknie to musisz wyłączyć wtyczkę z siłownika bo kiedyś znowu się otworzy.
Dzięki kolego Robert KK za szybka odpowiedz.
Reasumując, klapka żeby obieg był otwarty ma być zamknięta czy otwarta ?
Na załaczonym przez Ciebie rysunku jest otwarta czy zamknięta ta feralna klapka.
Rozumiem ze jest tam cieżki dostep i raczej reką tej klpki nie otworze stąd ten pręt.
-
Cytat:
Napisał
stilo i cc
Dzięki kolego Robert KK za szybka odpowiedz.
Reasumując, klapka żeby obieg był otwarty ma być zamknięta czy otwarta ?
Na załaczonym przez Ciebie rysunku jest otwarta czy zamknięta ta feralna klapka.
Rozumiem ze jest tam cieżki dostep i raczej reką tej klpki nie otworze stąd ten pręt.
Obieg zamknięty = klapka otwarta
obieg otwarty = klapka zamknięta
Stukać musisz w siłownik, nie stukaj w klapkę !!!
na zdjęciu klapka jest otwarta (zdjęcie znalazłem gdzieś na forum).
-
Jeszcze raz dziękuje kolego Robercie KK.Jutro postukam w ten siłownik i zobacze czy cos pomoże. Dam znac jak coś wskóram . Pozdrawiam
-
2 załącznik(i)
Dzis postukaĹem w ten silniczek obok klapki i ze dwa razy klapka otwarla sie i zamkneĹa i potem juĹź koniec nie dziaĹa,
Pytanie czy zostaĹa w dobrej pozycji takiej jak na zdieciu 2Załącznik 37060Załącznik 37061
-
Cytat:
Napisał
stilo i cc
Dzis postukaĹem w ten silniczek obok klapki i ze dwa razy klapka otwarla sie i zamkneĹa i potem juĹź koniec nie dziaĹa,
Pytanie czy zostaĹa w dobrej pozycji takiej jak na zdieciu 2
Załącznik 37060Załącznik 37061
Wygląda na to że jest zamknięta , czyli ciągnie powietrze z zewnątrz. Włącz zapłon ale bez uruchamiania silnika włącz wentylator wewnętrzny na maksymalne obroty i podejdź do kratki na podszybiu od strony pasażera , powinno być słychać i czuć (gdy przyłożysz dłoń do kratki ) że ciągnie powietrze.Jeżeli tak to wypnij wtyczkę z siłownika tej klapki bo kiedyś znowu Ci się otworzy.
Pozdrawiam
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Robert_KK
Wygląda na to że jest zamknięta , czyli ciągnie powietrze z zewnątrz. Włącz zapłon ale bez uruchamiania silnika włącz wentylator wewnętrzny na maksymalne obroty i podejdź do kratki na podszybiu od strony pasażera , powinno być słychać i czuć (gdy przyłożysz dłoń do kratki ) że ciągnie powietrze.Jeżeli tak to wypnij wtyczkę z siłownika tej klapki bo kiedyś znowu Ci się otworzy.
Pozdrawiam
Zamknięta jest na zdjęciu 0141.jpg
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak chcesz znowu pobudzić zby zadziałała podczas stukania to wyłącz zapłon na pół minuty , włącz zapłon i postukaj
-
2 załącznik(i)
W koncu uporałem sie z parujacymi szybami. Oczywiście problem leżał po stronie obiegu otwartego-zamkniętego.Postukałem w ten p... silniczek i udało sie zamknac klapke i potem że nie mogłe wypiąc tej wtyczki od silniczka to przeciołem kabelek i tak już zostanie.
-
Dzięki za rady, idę stukać w silniczek ...
-
Wtyczkę ściskasz po bokach i wychodzi,jest na zaczepach.Ja naprawiłem aktywator,ale trochę się trzeba nagimnastykować.