To jest widok strony w wersji do druku
-
sorry widzę że to stary temat, ale czytam go i nie mogę się powstrzymać od komentarza.
Nitek1987 pierdzielisz głupoty jak mało kto.
Po pierwsze nie cofniesz przebiegu bo nie pozwoli na to program (MES 4.6 full)
po drugie numer z 999999 też nie przejdzie.
Masz dokładne info przy regulacji tego parametru:
"Funkcja ta pozwala zapisać wartość przebiegu w module tablicy wskaźników.
WAŻNA UWAGA: Nowa wartość nie może być niższa niż bieżąca!
PROSZĘ O OSTROŻNOŚĆ PODCZAS KORZYSTANIA Z TEJ FUNKCJI GDYŻ WSKAZANIA PRZEBIEGU MOŻNA TYLKO ZWIĘKSZAĆ. KIEDY WPISZESZ ZA DUŻĄ WARTOŚĆ NIE MOŻNA TEGO COFNĄĆ.
UWAGA: Sztuczki takie jak wpisanie 999999 i przejechanie kilometra NIE ZRESETUJĄ licznika przebiegu do wartości 0."
Mam wrażenie że nie masz pojęcia o czym piszesz i nie znasz tego tematu, tylko powielasz zasłyszane gdzieś coś.
Pewnie jesteście ciekawi co stanie się gdy zrobisz numer z 999999... ?
tak jak któryś kolega wcześniej wspomniał na zegarach zostaną kreski i nic więcej już nigdy nie zobaczysz.
natomiast licznik przebiegu we wskaźniki (mes) zacznie wskazywać wartość 1000000 (milion) km, i będzie ona rosła z każdym przejechanym kilometrem.
Mam wrażenie że kolega Nitek1987 chciał przeprowadzić ten eksperyment, ale nie na sobie. Przykro że takich cwaniaków ziemia nosi.
Pozdrawiam wszystkich. jestem od dzisiaj nowy ale raczej nie będę aktywny, nie mam czasu - sorry.
-
Ja na miejscu autora zainteresował się czy zmiana licznika została zgłoszona bo można nieoczekiwanie karę dostać.
-
przez OBD nie da się tego zrobić MESem
-
Panowie pytanie z innej strony, kupiłem sobie licznik do Doblo ze wskazaniem temperatury zewnętrznej, ale że nowy licznik jest z bitego to ma tylko 40 000 tys. przebiegu, a mój Diablo ma nabite 204 000 :) Czy mogę prosić o instrukcję jak podnieść sobie przebieg do mojego krok po kroku?
Osiowanie mi poszło, według poradnika z tego forum i licznik już nie miga, ale przebieg mi pokazuje z licznika i nie chce by był przypał na przeglądzie.
-
Wybierasz w programie Wskaźniki - Instrument Panel - regulacje i tam masz zmianę zapisu licznika przebiegu .