To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Python28
Wtyczka pasowała? Czy trzeba było coś tworzyć? Była w ogóle wtyczka w cromie czy musiałeś prowadzić kable? U mnie wyjmowałem kiedyś lampkę i nie widziałem tam żadnych dodatkowych przewodów i wolnych wtyczek.
U mnie niestety nie było żadnej instalacji, lecz połączyłem całą akcję z montażem dodatkowego gniazda zapalniczki w bagażniku i podciągnąłem kabelki aż tam (zasilanie) + kabelek do wstecznego w wiązce idącej przy lewym tylnym słupku, aby lusterko rozjaśniało się po wrzuceniu wstecznego (tam też mam podpięte czujniki parkowania). Może przekombinowane, ale jeśli ktoś zna jakieś miejsce gdzie można to łatwiej podpiąć to proszę o sugestie, ja niestety żadnej pomocy nie miałem i zrobiłem to tak jak potrafiłem.
-
Cytat:
Napisał
Python28
A w którym miejscu masz tą instalację? Widac ją przez ten koszyczek od lampki?
Wtyczka do lusterka fotochromatycznego jest pod tą plastikową osłonką, pod którą znajduje się sensor deszczu (między podsufitką a lusterkiem). Jest tam wtyczka, do której jest wpięty sensor i obok niej 3 pinowa pod lusterko. Lampki nie demontowałem bo nie było po co, ale nawet jakby to instalki byś przez to nie zobaczył bo jest niżej.
Jednak, jeśli nie masz sensora deszczu to na 90% nie masz też podciągniętego okablowania pod lusterko.
-
Na szczęście nie mam sensora deszczu bo jest bardzo upierdliwy a wtyczki szkoda ze nie ma.
-
Cytat:
Napisał
Python28
Na szczęście nie mam sensora deszczu bo jest bardzo upierdliwy a wtyczki szkoda ze nie ma.
Fakt, bywa, ze dziala wbrew logice :mad:
-
1 załącznik(i)
To przy okazji, jak rozmowa jest o kabelkach około lusterkowych.
Od czasu kupna Cromy, nie wiem co to mam przyklejone pomiędzy lusterkiem a podsufitką.
To co ś jest typowe czy poprzednik musiał to zamontować ? W środku jakaś płytka drukowana jest.
-
To nie jest jakaś antena?
-
Na oryginał to to nie wygląda, a szczególnie te kable wystające z podsufitki :)
-
Cytat:
Napisał
Python28
Na oryginał to to nie wygląda, a szczególnie te kable wystające z podsufitki :)
Hmmm... Spod tego ustrojstwa wystaje "cuś", co wygląda zupełnie tak samo jak to co mam w swojej kromce na szybie, taki śmiszny rzep z półprzezroczystego tworzywa... U mnie tylko taki rzep pozostał (dokładnie w tym samym miejscu co u Ciebie) Może to jakiś ichniejszy viatoll?
-
Cytat:
Napisał
GryQ
Hmmm... Spod tego ustrojstwa wystaje "cuś", co wygląda zupełnie tak samo jak to co mam w swojej kromce na szybie, taki śmiszny rzep z półprzezroczystego tworzywa... U mnie tylko taki rzep pozostał (dokładnie w tym samym miejscu co u Ciebie) Może to jakiś ichniejszy viatoll?
Też mam taki rzep tylko pod lusterkiem. Skąd masz Crome? Z Włoch?
-
Cytat:
Napisał
radek_p14
Też mam taki rzep tylko pod lusterkiem. Skąd masz Crome? Z Włoch?
Dokładnie, jeździła jako auto służbowe we włoszech... Sprawdziłem przy okazji moją teorię :) Nie jest to włoskie emyto - Telepass - bo tak się u nich toto nazywa wygląda tak
-
Cytat:
Napisał
GryQ
Dokładnie, jeździła jako auto służbowe we włoszech... Sprawdziłem przy okazji moją teorię :) Nie jest to włoskie emyto - Telepass - bo tak się u nich toto nazywa wygląda
tak
Moją miał jakiś prywatny gościu.
-
Moja zza zachodniej granicy. Wpierw firmówką była autostradową, potem prywatną.
Trzeba by ten kabelek namierzyć. Dokąd on sobie biegnie.
-
Cytat:
Napisał
eror
Moja zza zachodniej granicy. Wpierw firmówką była autostradową, potem prywatną.
Trzeba by ten kabelek namierzyć. Dokąd on sobie biegnie.
Może ona od GPS.
U mnie został tylko rzep.
-
Eror to jest telepass ichniejszy viatol. Np lybra ma fabryczne gniazdko na to ustrojstwo. Co do lusterka fotochromatycznego to montaż jest bardzo prosty, naw5et nie posiadając instalacji. Montowałem to żonie w lancii y po tym jak jej się ono bardzo spodobało w mojej lybrze. Potrzebny jest plus po kluczyku, masa i sterujący 12V po wrzuceniu wstecznego, najprościej go wziąć z zarówki wstecznego.
-
Cytat:
Napisał
pawcio78
Eror to jest telepass ichniejszy viatol. Np lybra ma fabryczne gniazdko na to ustrojstwo. Co do lusterka fotochromatycznego to montaż jest bardzo prosty, naw5et nie posiadając instalacji. Montowałem to żonie w lancii y po tym jak jej się ono bardzo spodobało w mojej lybrze. Potrzebny jest plus po kluczyku, masa i sterujący 12V po wrzuceniu wstecznego, najprościej go wziąć z zarówki wstecznego.
U mnie bardzo możliwe że to był ten TELEPASS
Bo mam taki rzep.
ADESIVO TELEPASS 3M FUSTELLATO - MITEC SNC
Tylko teraz jak ten rzep usunąć?