To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Zakup Cromki -
Ogólnie Alfa 159 jest, wg mnie, jednym z najładniejszych aut. Tylko jest sporo mniejsza od Cromy - mówię to o ilości miejsca w środku i bagażniku. W Cromie całkiem komfortowo siedzi się z przodu i tyłu a i bagażnika jest 500 litrów. W Alfie fajnie jest z przodu ale z tyłu to już porażka. Bagażnik też mniejszy, 445 l, ale również mniej ustawny.
-
Znalazłem w Jastrzębiu w komisie taką Crome , jest podany Vin ZFA19400002025716 ma ktoś możliwość sprawdzenia ??
Fiat Croma 18500.00 PLN. Jastrzębie Zdrój - otoMoto.pl
-
Najpierw warto zadzwonić do ASO i zapytać.
Możesz też zerknąć na AutoDNA (ale usługa kosztuje 20 zł i niekoniecznie musisz się czegoś dowiedzieć): ZFA19400002025716 | Fiat Croma 1900cm3 Diesel - Sprawdź historę tego pojazdu - autoDNA
-
maciekpt dzięki za linka.
-
lepiej zadzwonić do ASO... Puściłem vin do innego forum... może dadzą znać... W ostateczności napisz na PW do kolegi Lotos... (chyba pracuje we fiacie....)
-
oglądałem to auto jakiś czas temu, nie wygląda za ciekawie powiem szczerze, kilo rdzy na tarczach hamulcowych co oznacza że długo stoi.
-
Tomabr dzięki za opinie, dzwoniłem dziś do komisu i zachwalali bardzzzo , zaoszczędziłeś mi czas, miałem w palnie jutro do nich podjechać.
Prawdopodobnie po niedzieli pojadę odwiedzić Kraków, mam sentyment do tego miasta i parę aut do obejrzenia. Córka już tam mieszka, ja w niedługiej przyszłości :)
-
Wracając do tematu zakupu Cromki i tzw pakietu startowego:) Jeżeli chodzi o wycięcie DPFa, to na co się lepiej zdecydować:
1. wycięcie kompletne i wstawienie rurki
2. wycięcie "środka" i puszczenie wewnątrz rurki, żeby wyglądało że niby jest jakby ktoś pytał:)
Oczywiście w obu wariantach trzeba go wyłączyć w komputerze.
Jak to jest, ktoś się kiedyś spotkał z jakąś nad wyraz skrupulatną kontrolą i było czepianie się, że nie ma a powinien?
-
W Polsce nie, ale słyszałem np o Szwajcarii... Mandacik i odstawienie na lawecie, na Twój koszt do... granicy. :) Ja osobiście, jeżdżąc o Europie wolałbym nie sprawdzać na własnej skórze czy to bajki, bo po co, skoro wszystko działa jak należy :) Na pewno wiem, że w Austrii potrafią ot tak, jak już Cię zatrzymają, zrobić kontrolę emisji...
-
Cytat:
Napisał
grzest
W Polsce nie, ale słyszałem np o Szwajcarii... Mandacik i odstawienie na lawecie, na Twój koszt do... granicy. :) Ja osobiście, jeżdżąc o Europie wolałbym nie sprawdzać na własnej skórze czy to bajki, bo po co, skoro wszystko działa jak należy :) Na pewno wiem, że w Austrii potrafią ot tak, jak już Cię zatrzymają, zrobić kontrolę emisji...
Nie strasz, nie strasz.
Nigdy mi się nie zdarzyło przy kontroli za granicą (w PL zresztą też) aby kontrolowano emisję spalin.
Zapewniam Cię, z DPF czy bez, sprawny silnik 1,9MJTD spełnia normę EURO4 i nie będzie problemów z jakością spalin.
W polskich dowodach rejestracyjnych nie ma informacji czy powinien być DPF w aucie, natomiast we włoskim taka informacja jest.
A tak na marginesie:
Cztery lata temu przy ubezpieczaniu Cromy mogłem wybierać albo to jest model bez DPF albo z DPF i automatem :lol:
CzarnyGD - ja wybiorę opcję nr 2, gdy mój filterek się zapcha na amen
-
Ok, dziękuję za opinie.
Mam opcję wycięcia DPF (zastąpienia go rurką), zaślepienia EGR, wywalenie obu z komputera i jeszcze bonusowu dłubnięcie mocy i momentu w cenie 1200 zł.
Warsztat sprawdzony i polecany, nie tam jakiś garaż kolegi:)
Jedyna rzecz, która mnie martwi to sposób załatwienia DPF poprzez zastąpienie rurką, bez atrapy. Trochę mnie ta ewentualna kontrola martwi:(
-
W Krakowie w deft-autka zabieg usuniecia dpf tj. Naciecie od gory dpf, wyjecie bebechow, zaspawanie puszki dpf i wyprogramowanie kosztuje 500 zl. Naciecie od gory powoduje ze nie widac ingerencji w dpf.
-
W sobotę jadę obejrzeć tą Crome. Gościu podał mi vin ZFA19400002089246 sprowadził auto ze Szwajcarii w marcu, obecnie jeździ tym autem osobiście.
Jakie Wasze opinie po obejrzeniu fotek ??
Fiat Croma 26900.00 PLN. Bytom - otoMoto.pl
-
Cytat:
Napisał
bob96
W sobotę jadę obejrzeć tą Crome. Gościu podał mi vin ZFA19400002089246 sprowadził auto ze Szwajcarii w marcu, obecnie jeździ tym autem osobiście.
Jakie Wasze opinie po obejrzeniu fotek ??
Fiat Croma 26900.00 PLN. Bytom - otoMoto.pl
O, ta Croma ma jakieś niefabryczną navi? Przecież ten ekran normalnie wygląda inaczej w Cromie
O tak:
http://s2.blomedia.pl/autokult.pl/im...e-1-216520.jpg
http://img15.olx.pl/images_tablicapl...roma-2006-.jpg
-
Ja już dłuższy czas szukam Cromki - a tą już widziałem w necie. Gość już dłuższy czas ją próbuje sprzedać, a nawigacja od razu widać że nieseryjna ;)