co sądzicie nt. pasków firmy Dayco? taki proponuje mi mechanior. konkretnie 94713.
To jest widok strony w wersji do druku
co sądzicie nt. pasków firmy Dayco? taki proponuje mi mechanior. konkretnie 94713.
Dla Fiata (FPT) robi niby Dayco.
sporo osób tak twierdzi, ale nikt do paska Dayco w swoim aucie się nie przyznaje ;)
ja sie przyznam, ale do paska alternatora (a nie rozrządu). odpukać nic sie nie dzieje
Czasami warto w sprawie rozrządu zgłosić się do serwisu Fiata, jakieś pół roku temu jeździłem po mechanikach szukałem kto najtaniej wymieni rozrząd to jak słyszałem ceny to dostawałem zawału, pojechałem z ciekawosci do serwisu Fiata i tam niespodzianka, Poprzedni właściciel serwisował auto dostałem znizkę wyszło dla mnie jakieś 200 zł taniej niz u garażowych mechaników. Mam pewność że części dobrej jakości orginalne i ,że robota dobrze wykonana.
To jeszcze napisz ile Cie w tym ASO rozrząd z wymianą kosztował, bo te 200 zł mniej niewiele mowi ;-)
wymiana rozrządu w moim stilo wraz z pompą wody wyniosło mnie 950 zł(nie chce mi się faktury szukać ale pamiętam, że pompa wody droga była..)
Dziwne pompa wody do doblo 1.9 jtd skf kosztuje ok 130-160 zl. Więc jaka wysoką cena ??
PS. Tak z ciekawości ile dales??
Mnie wymiana rozrządu na oryginalny fiatowski z pompą wody Metelli miała kosztować z robocizną 600 zł, ale doszła osłona rozrządu oraz pasek wielorowkowy, więc wyszło 170 zł drożej. Rozrząd robiłem poza ASO w serwisie specjalizującym się we włoszczyźnie.
Pompa wody 5520993 300zł rozrząd czyli zespół sterowania 71773313 405 zł wymiana 310 zł całość 1015zł 5% rabatu = 964zł 25gr dokładna cena:)
Wymieniłem rozrząd przy 80000 tyś. Stary był jeszcze dość w dobrej kondycji. Koszt całkowity to 300 zł oryginalnie zapakowany w pudełku zestaw gates ( pasek+ rolki+pompa wody) i 200 zł wymiana w warsztacie. W sumie cała wymiana rozrządu wyniosła mnie 500 zł. Szczerze mówiąc liczyłem się z dużo większym wydatkiem ;)
strasznie tanio udało ci sie ten rozrząd wymienic u mnie z kosztami robocizny wyszło 1200zł z tym ze musiałem wymienic jeszcze koło pasowe, wszystkie rolki i napinacze plus pompa wody,a wymiana była przy 135tys i była to druga wymiana od nowosci auta
Post troszke juz leciwy ale zaktualizuje ze wzgledu na ceny . Kompletny rozrzad + pompa wody wszystko INA 360 pln . Przy okazji pasek wielorowkowy Gates,napinacz i dwie rolki prowadzace INA 217 pln , robocizna 330. Lacznie koszt wymiany z czesciami 907 pln .