To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
PaUzA
tzn jedno jest pewne, że tego silnika robić na pewno nie będę. co dalej? nie wiem, muszę się zastanowić... szkoda go sprzedać bo dziś dzwoniłem to 300 - 500 zł chcą dać. Śmieszne dość, ale prawdziwe...
jeśli zdecydował bym się na kupno silnika to odpuszczę sobie 1.4... orientujesz się który jest lepszy 1.2 czy 1.6 np? tak z ciekawości puki co pytam.
jeśli chcesz wejść w swapa to musisz się liczyć z kosztami bo zmiana silnika na większy lub mniejszy wiąże się z kosztami - osprzęt , wpis w dowód rejestracyjny , inna składka O.C , ja zaproponuję wsadź drugi silnik ( o ile podłoga dobra i czy warto) koszt jakieś 400-500 + wymiana , a swap dużo więcej a jeśli Ci się zamarzy już 1,8 to i zawieszenie i skrzynię musisz zmienić - wtedy cena przewyższa zakup drugiego auta z takim silnikiem
-
Polecam 1.2 roboty dużo przy swapie tak na prawde w tym przypadku nie będzie silnik z osprzętem,skrzynia i komp. Do tego zdjęcie imobilajzera.
-
no zobaczę jeszcze co i jak... ale dzięki za info. tzn pytałem o inną pojemność tylko dlatego że z tego 1.4 nie byłem zadowolony...
-
1.8 1.2 2.0 > miałem plan emigracji mojego 1.4 też miałem problem z głowicą, zregenerowałem ją wydałem 800 1000 zł ale głowica jak nówka wszystkie gwinty poprawione itp nowe popychacze nowe dźwigienki zawory prowadnice uszczelniacze itp
-
Cytat:
Napisał
Uchol
1.8 1.2 2.0 > miałem plan emigracji mojego 1.4 też miałem problem z głowicą, zregenerowałem ją wydałem 800 1000 zł ale głowica jak nówka wszystkie gwinty poprawione itp nowe popychacze nowe dźwigienki zawory prowadnice uszczelniacze itp
tak kolego, zgadza się... ale ja niespełna rok temu wydałem + - 3000 zł żeby ten samochód doprowadzić do stanu używalności... głowica, wałek rozrządu, popychacze, dźwigienki, głowica itd wszystko zrobiłem... :/ zrobiłem po remoncie nie całe 7000 tyś,
po tej całej naprawie auto jeździło i miałem nadzieję że prędzej rdza go zeżre niż silnik umrze dlatego też pytałem o inne silniki, bo robić tego nie zrobię bo nie warto...
pozdrawiam
-
myślę że najtańszym wyjściem było by zakupienie 1,4 OHC skrzynia pasuje trochę przeróbek w elektryce i jazda . Z tego co się orientuję to silnik 1,4 12V był nieudanym silnikiem fiata gdzie się wałek rozrządu wycierał na potęgę