szarpało na 1 zanim jeszcze wogóle było sprzegło bo teraz wzucam jeden i auto jedzie a wogóle ciezko wrzucic jedynke chyba ze na wyłączonym silniku
To jest widok strony w wersji do druku
szarpało na 1 zanim jeszcze wogóle było sprzegło bo teraz wzucam jeden i auto jedzie a wogóle ciezko wrzucic jedynke chyba ze na wyłączonym silniku
Siema! Panie wymieniłeś te sprzęgło na sztywne już??? bo troche mineło.... ja bede wymianiał właśnie dwumase na sztywne koło i jak coś to dam instrukcje co trzeba... I skrzynie przy okazji zmienie a co tam...
No i mnie dopadło to dziś - a żaden z Was niestety nie dał informacji co dokładnie kupił, jak poszła wymiana i czy się samochody kulają dalej.
Właśnie panowie jak to wyglada później wszystko git czy lipa
Ja wymieniłem jakieś 15tys wstecz i jeździ
Mam koło, tarcze, docisk z Td 100, dodatkowo tarcze obiłem okładziną z kevlarem, całość była używana z tym ze przetoczylem docisk.
Można powiedzieć że sprzęgło jest bardziej agresywne i polsprzeglo jest troszkę mniej wyczuwalne, taki lekki dyskomfort w stosunku do dwumasy ale klei się jak należy i nic się nie dzieje
Robiłem też ten zabieg w poprzednim samochodzie i było podobnie z tym że tam wkładałem nowy zestaw
Generalnie napewno jest lepiej niż przy uszkodzonej dwumasie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka