to jak robił juz tył to tak samo mogłęs kupic te przewody elastyczne ;)
no i teraz jak sie okazał przód to do wymiany i tyle; ) no chyba że jeszcze sie okaże że tłoczki sie zapiekają :)
To jest widok strony w wersji do druku
to jak robił juz tył to tak samo mogłęs kupic te przewody elastyczne ;)
no i teraz jak sie okazał przód to do wymiany i tyle; ) no chyba że jeszcze sie okaże że tłoczki sie zapiekają :)
To nie znaczy ze masz przewody do wymiany! tylko trzeba wyczyścić Cylinderki i Tłoczki bo one mają w sobie najwięcej nalotu z okładzin. Więc nie daj się naciągnąć na wymianę przewodów, tylko wyczyść i przesmaruj pastą miedzianą wymienione wyżej elementy, oraz Ślizgi w zaciskach. możesz zrobić to sam. taniej wyjdzie.
Z tyłu są nowe przewody bo przy wymianie belki i zdemontowaniu starych przewodów nie dało się już ich założyć.
Akurat jeśli chodzi o mojego mechanika to pewne że nie naciągnie bo prawie rodzina ;) a na mechanice zna się naprawdę bardzo dobrze. Przez telefon czasami potrafi doradzić i pomóc.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Z tyłu są nowe przewody bo przy wymianie belki i zdemontowaniu starych przewodów nie dało się już ich założyć.
Akurat jeśli chodzi o mojego mechanika to pewne że nie naciągnie bo prawie rodzina ;) a na mechanice zna się naprawdę bardzo dobrze. Przez telefon czasami potrafi doradzić i pomóc.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
sorry ale coś mi się zwaliło nie wiem jak ;P
Hola Hola to nie ja pisałem tylko Yacub :) Ale nadal się będę upierał przy tym iż powinieneś najpierw wyczyścić tłoczki, oraz cylinderki. A dopiero jak to nie pomoże to wymieniać przewody hamulcowe. A nawet przed ich wymianą wyczyścić układ hamulcowy, zalać nowym płynem i porządnie odpowietrzyć. Po takim zabiegu dopiero wymieniać przewody.
spokojnie dotarło do mnie ;) rozumie ze nowe :) ciesze sie :)
mam podobny problem z hamulcem na tym samym kole (prawy przód) z tym że ja miałem zaślepiony przewód na lewym tylnym bo padł cylinderek , wymieniłem na nowy razem z przewodem ,na prawym z przodu wymieniłem tarczę, tłoczek z uszczelniaczem, i nadal się blokuje hamulec ja podejrzewam problem w pompie