To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
sebaoo2
to dobrze, bo już myślałem że przestałeś lubić Fiaty:D
Moje pierwsze auto to było Uno z silnikiem 1.4. Z niego naprawdę byłem zadowolony. Mimo, że wydaje się, że Uno to auto dla starszych dziadków silniczek 1.4 robi swoje :)
Tylko on wie ile dostał po obrotach. Dlatego nie mogę przestać lubić Fiata:P a siostra ma Punto Mk1 z silnikiem 1.1. Co prawda nie jest to rakieta ale dla niej w zupełności wystarczy :)
To jak widzisz Fiat towarzyszy mi na co dzień nie tylko w jednym egzemplarzu. Niektórzy mówią, że ja to tylko auta na "F" kupuje :)
Fiat Uno
Skoda Felicia
Ford Focus
Fiat Stilo
-
kumpel ma miał Uno i nie szło go zajechać :smile:, brat tez ma punto tyle że 2 silnik 1.2 60KM troszkę słaby ale jemu chodziło o małe koszta utrzymania i na razie jest z niego zadowolony;-)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Felicie też miałem;-) to było autko silnik 1.3 na jednopunktowym wtrysku też mało koni ale praktycznie nigdy się nie psuło;-)
-
Moja Skoda miała 1.6MPI 75KM:) także też dobry motor:) ale co tu o Skodzie jak temat Stilo :)
-
W najbliższym czasie szykuje się do montażu instalacji podtlenku LPG :)
Co prawda będę musiał zrobić parę km bo gazownikom w swojej okolicy już wierzyć nie mogę.
Zestaw który mi zaproponowano i prawdopodobnie się skuszę:
sterownik - Stag 4
wtryskiwacze - Hana
reduktor - Zavoli.
-
No i nadeszła ta chwila.
Od środy jeździmy taniej Stilo zostało wyposażone w instalację LPG IV generacji.
Co prawda instalacja zostanie delikatnie zmodyfikowana bo wyszło małe nieporozumienie co do podzespołów instalacji...
A do gazowników mam 130km.
Zdecydowałem się jechać tyle bo miałem bardzo dobrą opinie o zakładzie montującym. Tak miałem, bo teraz to się zmieniło mimo, że to już 3 auto, które u nich gazuje tym razem się zawiodłem. Chłopaki wycieli rezonator bo jak twierdzą nie było gdzie zamontować reduktora. Ale to też będzie reklamowane.
W niedługim czasie na pewno pokażę instalację na zdjęciach.
Tym czasem podzespoły instalacji:
Sterownik: STAG 4+
Wtryskiwacze: HANA 2000 czerwone
Reduktor: jest TOMASETTO ale będzie zmieniony na ZAVOLI bo chłopaki sie pomylili a zobaczyłem to dopiero przy odbiorze auta.
Butla: 55 l w kole / ładowność rzeczywista ~47 l.
-
komponenty OK a sam montaż to ocenimy po foto :)
mogłes odrazu im przekazac aby podgieli pływak aby wiecej gazu weszło :) wiekszy zasieg
no i jaka cena za wszystko? korek wlewu koło noPB ?
-
Zestaw według mnie jak najbardziej ok
-
Cytat:
Napisał
yacub
komponenty OK a sam montaż to ocenimy po foto :)
mogłes odrazu im przekazac aby podgieli pływak aby wiecej gazu weszło :) wiekszy zasieg
no i jaka cena za wszystko? korek wlewu koło noPB ?
Myślę, że to i tak wystarczająca pojemność. Wcześniej miałem Forda i wchodziło 32l i Skodę 27l więc wynik jest dobry :)
Podzespoły będą ok po wymianie parownika bo ten daje rade do 90KM i szarpie i przygasa czasem ;-/
Zdjęcia oczywiście jakieś się pojawią :)
-
4 załącznik(i)
Załącznik 7177
Załącznik 7178
Załącznik 7179
Załącznik 7180
Oto kilka fotek z instalacji. Parownik jest pod dolotem i widac izolacje po wycietym rezonatorze.
Wtyski ukryte pod pokrywą,
-
hehe własnie chodziło mi o foto wtrysków - sciągnij pokrywe i zrob foto :)
-
Wczoraj miałem wymieniony reduktor:)
Wiec fotki bedą jak znajdę chwilę. Kto to słyszał zeby 3,5h wymieniać reduktor? :P
-
Cytat:
Napisał
pawelt89
Kto to słyszał zeby 3,5h wymieniać reduktor?
Lepiej 3,5h porządnie niż 0,5h i na odpie***l ;) Jakaś różnica pracy silnika?
-
Czy jest różnica? Tak ale na gorsze.
W związku z tym, że mam do nich 130km w jedną stronę wezmę instalację w swoje ręce :) już wiem jak powinna być ustawiona po 5minutach poszukiwań. W tygodniu przyjdzie kabel i będziemy działać :)
-
No moi gazownicy to przynajmniej tacy są wyluzowani bo mówią że nie widzą nic w tym złego jak sobie sam ktoś ustawia bo przynajmniej właściciel zna auto i wie jak powinno jechać.. :) Ja mając nogę w podłodze i przełączając się na Pb nie widzę różnicy żadnej tak więc nie wiem czy nowy reduktor by coś zmienił.. Alaska ma w dodatku filtr fazy lotnej na sobie więc trzeba by w razie co go dołożyć jakby się reduktor wymieniało..
-