To jest widok strony w wersji do druku
-
To tak ja mam DjAuto swiecą spoko bo mam dobre zarówki, ale mam mały problem z ich ustawieniem bo mi swieci /..../ . Przed samochodem widac ale u kolegi na Valeo wiecej jest swiatła przed autem, jest coś takiego jak ustawienie kąta soczewki? zeby je troche zwrócić ku drogi (na skp niby są dobrze ustawione) musze jeszcze raz te lampy chyba rozebrac i posprawdzać.
Jak bede gdzies jechał w nocy to pokaże foty
-
No właśnie te DJAuto podobno takie są, że nie do końca idzie je wyregulować. Są dwie regulacje lewo prawo oraz góra dół..
-
Uchol,
Może spróbuj zrobić "ręczną" korektę, jak już zabraknie regulacji. Odrysuj cienkopisem obrys uchwytów, pojedz gdzieś w ciemne miejsce, popuść śruby, zapal światła i delikatnie, żeby nie złamać uchwytów; zobacz czy możesz trochę przesunąć snop światła w lewo. I potem znowu na SKP :)
-
A ktoś wykonywał już kiedyś jakieś "cuda" w celu polepszenia oświetlenia przedniego w swoim autku?
Jeśli tak to proszę się pochwalić czynnościami jakie wykonał :cool:
-
Cytat:
Napisał
sznajdi
Jeśli tak to proszę się pochwalić czynnościami jakie wykonał
Cały temat o tym mówi chłopie.. załamka :kopwtylek:
-
Byrrt, człowieku, przecież umiem czytać, a chodzi mi o inne rozwiązania.
Przeczytaj jeszcze raz moje posty, tym razem ze zrozumieniem i powoli. Napisałem, że nie ogarniam tego wszystkiego i nie wiem jak zabrać się za to. Nawet nie wiem co to ryfel, grzebanie w aucie nie jest moim konikiem i nie znam się za bardzo na tym, a co dopiero założyć soczewki zamiast ryfli:confused:
Także, Byrrt trochę wyrozumiałości, nie każdy jest takim specem jak Ty.
-
Ehh.. Ok, lampy trzymają się na 2ch śrubach i zaczepie, wymiana to dosłownie chwila.. Ryfle to te fałdki na kloszu zwykłej lampy. Soczewka ma klosz gładki.. Wszystkie info są ogólnie w necie - nie od dziś ludzie mają problem ze światłami w BBMach..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Jak poszukasz w necie sam naprawiam fiat bravo, jest tam wszystko opisane jak zdemontować
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
Czyli mowice zeby na srubach coś kombinować ? w poniedzialek wjade na hale i z przyrządem do ustawiania swiateł bede to robił.
-
Ooo...:roll: dzięki Byyrt, że raczyłeś wytłumaczyć i przepraszam, że nie jestem taki dobry jak Ty w te klocki:lol:
Lukq wielkie dzięki za podpowiedź!
-
Cytat:
Napisał
sznajdi
Ooo... dzięki Byyrt, że raczyłeś wytłumaczyć i przepraszam, że nie jestem taki dobry jak Ty w te klocki
Ty już sobie zwały nie rób, po prostu o to co pytasz odpowiedzi na forum jest pełno. I drażni jak siedząc tu na co dzień na forum widzę te same pytanie co tydzień od nowych użytkowników którym nawet nie chce użyć się wyszukiwarki.. Jakby w razie co forum Cię wciągnęło zrozumiesz po czasie o co mi chodzi. To że tak napisałem nie oznacza, że nie chce Ci pomóc..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Ty już sobie zwały nie rób, po prostu o to co pytasz odpowiedzi na forum jest pełno. I drażni jak siedząc tu na co dzień na forum widzę te same pytanie co tydzień od nowych użytkowników którym nawet nie chce użyć się wyszukiwarki.. Jakby w razie co forum Cię wciągnęło zrozumiesz po czasie o co mi chodzi. To że tak napisałem nie oznacza, że nie chce Ci pomóc..
Też tak mam ;-) kiedyś o tym pisałem
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
wiecej czytania, a mniej pisania :) a człowiek na idiote nie wyjdzie sznajdi :)
-
uchol
Pomogła regulacja na śrubach?
-
Szczerze nie mam kiedy sie za to zabrać moze w srode cos pomodze :D narazie bokami latam po sniegu korzystam z zimy :)