No to jak sucha i nie pali na pewno na ten gar znaczy się że nie daje paliwa.. Wtrysk działa? Ma rezystancję taką jak reszta?
To jest widok strony w wersji do druku
jak nim telepie mocno i to słychac to sprawdz poduszke silnika. Praca silnika sie poprawi ale nie musi moze byc cos z modułem albo komputer sprawdz na kompie dobrze błędy.
Sprawdź kompresję bo to jest najprostsze. Jeżeli jest ok to sprawdź taktowanie wtrysku.
byłem wczoraj u znajomego podłączyłem siędo kompa wyszszło że wtryskiwacz na niepalnym garze do wymiany moje pytanie czy jest jakaś różnica w tych wtryskiwaczach tj np. 1 2 3 4 amoże wersja przed i po FL ( mam plastykowy kolektor auto z roku 2000 WIELPUNKTOWY WTRYSK) nowe stoją po 700 PLN
Sprawdź to w ePer.. podejrzewam, że wtryski są te same.. I nie jeździj tak bo silnik dojedziesz :/
samochód stał miesiąc na parkingu i gar się odezwał i, ale pomiesiącu jazdy zaniemógł trzeci cylinder , samochód postał cztery dni icylinder się odezwał ale między czasie mechanik stwierdził niższe ciśnienie na tym 3 -im - silnik do remontu ?
wniosek:
raz pali na wszystkie raz któryś cylinder gaśnie
Może zawory się wieszają? Był temat na forum. Poszukaj.
Polecam też sprawdzić układ wydechowy, a dokładniej katalizator. Może się okazać, że jest on zapchany, a to może mieć bezpośredni wpływ na pracę silnika. W takim przypadku trzeba wymienić katalizator na nowy, na na stronie https://katalizatorychrzanow.pl/ można sprawdzić jego cenę. Sprzedaż starego elementu jest jak najbardziej opłacalna, więc warto to zrobić.
Myślę, że kolega zasługuje na złotą łopatę za odkopanie tematu w którym ostatni post był 5 lat temu :)