To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
miszko
Wiesz co mam IV gen. a więc o regulacji tutaj za dużo nie mogę mówić
No jak to.. Oj kolega chyba mało się naczytał o regulacji gazu :P
Jeżeli coś zmienia się w czasie na LPG to masz żle ustawioną instalacje i źle dobraną krzywą mnożnika gazu.. ECU silnika to potem koryguje ale tak nie powinno być i parametry nie powinny się w ogóle dla kompa silnika zmieniać. To nie jest kwestia tylko regulacji ale też komponentów, wtrysków, nawet wężyków, reduktora itp itd.. Ale dobrze zestrojonej instalacji LPG w aucie się nie widzi..
-
Żeby zmienić mnożnik musiałbym zmienić wtryski, a że te co mam chodzą ok i nic się z nimi nie dzieje to nie mam celu. Auto pali, jeździ, spala w normie. Tyle, że na moje oko lubi obroty powyżej 3 tysięcy.
Możliwe, że to tylko moje odczucie.
-
hehe Michał nie wiem czy my o tym samym gadamy.. Mnożnik dobierasz do wtrysków, do auta, do wszystkiego a nie tylko do wtrysku. Ty masz zdaje się valteki które niesławnie słyną z rozjeżdżania się parametrów.. Tam warto co jakiś czas sprawdzić czy się mapy pokrywają..
-
Dziś dzwoniłem do jeszcze jednego zakładu.
Stag 300+ lub 4
AC-01 (z tego co czytałem to raczej polecany)
OMVL REG FAST
Przeglądy co 10k km - koszt 80 zł
Cena instalacji 1700
Dopłata +200 za wtryski ACW 01 lub +400 za wtryski HANA
Inny zakład
Stag 300 lub 4
Zavoli N
OMVL REG FAST
Koszt 1900-2000
Co sądzicie o pierwszej ofercie bo faktycznie ceny dość dobre, zakład raczej bez złych opini
-
Śmigam na regach - podobno moją dobrą opinię.. Ja bym tam nie montował hanów itp - chyba nie warto.
-
no włąsnie trudno powiedziec - ja np chciałbym hany - a sam byrrcik jak byś miał hany to pewnie nei zmienił bys ;)
-
Do hanów podchodzę ostrożnie bo słyszałem też złe opinie od gazowników.. W prawdzie jedne a na necie jest pełno pozytywów ale wiesz.. O regach nie czytałem nic złego prucz stwierdzenia że nie są wzorcowe co akurat budzi we mnie jakieś miłe odczucia bo nie jest przesłodzone. Poza tym cena i brak możliwości regeneracji gdzie valteki, regi i wiele innych regenerować można - są normalnie części do kupienia.
-
chyba że miał bys okazje potestowac hany albo matrixy :) to napewno jakąś opinie byś dał:)
-
Nie mówię że nie.. Nie mniej auto do dobrym strojeniu teraz i dołożeniu czujnika temp gazu nie stwarza mi żadnych problemów ;)
-
Witam, nie zakładam nowego wątku więc będzie trochę odkop. Niedawno stałem się posiadaczem Grande Punto, 1.4 rocznik 2007. Chcę do niego założyć gaz. Poczytałem kilka wątków na gazeo i lpg forum, ale postanowiłem jeszcze tutaj zapytać o polecane zakłady montujące lpg. Czy opórcz tych wymienionych warto jeszcze wziąć jakieś pod uwagę? Wiadomo, technologia nie stoi w miejscu a wątek jest sprzed roku... pozdrawiam!
-
Cytat:
Napisał
marian.filak
Wiadomo, technologia nie stoi w miejscu a wątek jest sprzed roku... pozdrawiam!
Nie wydaje mi się żeby znowu tak wiele się pozmieniało w ciągu roku. A nawet jeśli to są to nowinki i większość zakładów i tak montuje na starą modłę
Cytat:
Napisał
marian.filak
Czy opórcz tych wymienionych warto jeszcze wziąć jakieś pod uwagę?
Ja bym dodał jeszcze Lpg House Fugazi też znam ale było już wymienione.