To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
jaro190
po to "czepiłem" się tych kresek na pasku gdyż producenci ułatwili w ten sposób ustawianie znaków i łatwiejszą wymianę rozrządu
no ułatwia ale jednak ja podkreślam ja nauczony przez mechaników wiem że lepiej sugerować się głownie znakami na kole i silniku. oczywiście masz racje kreski mogą nam poza tym ułatwić ale ja bym się na nich tak nie skupił żeby tylko na nich ustawiać wał. myślę że dyskusja na temat rozrządu i jego wymiany sa potrzebne bo to dość ważna sprawa i można się w niezłe koszta wsadzić.
-
Rozrząd wymieniałem w tamtym roku jakoś we wrześniu przez ten czas już zrobiłem około 20 tys km ,
Tu gdzie obecnie mieszkam na Litwie mało tu fiatów na palcach można policzyć będzie ciężko z dobrym mechanikiem i pewno drogo,
spróbuje jeszcze raz jutro założyć .
-
1 załącznik(i)
Problem rozwiązali w serwisie fiata, przy zerwaniu paska napędzającego alternator uszkodziło się " koło górne " i przez nie nie można było ustawić " rozrządu "
Załącznik 3512
i zły pasek miałem zamontowany ( ząbki powinny być kwadratowe a miałem półokrągłe )
koszt naprawy z diagnostyka i częściami 940lt
Mam jeszcze złe rolki od paska napędzającego alternator ( nie mam rolki napinającej tam mam zwykłą , i jeszcze oprócz niej mam 2 inne rolki metalowe mówili w serwisie ,że tak kiedyś w marea montowali, i przez to pasek mam 1335 długości)
pozdrawiam
-
Uu faktycznie, ładnie go obróciło. 940lt to w przeliczaniu na PLN, ile to wychodzi?
-
940 x około 1.22 = jakieś 1146 zł
nie jest źle. myślę że u nas byłoby sporo drożej