Przede wszystkim napisz na którym kablu w kostce masz możliwość podłączenia do niego 2 kabli, a na którym możliwość podłączenia jednego. Chodzi tylko o kable czerwony i żółty, które się odpowiednio ze sobą łączy.
To jest widok strony w wersji do druku
Przede wszystkim napisz na którym kablu w kostce masz możliwość podłączenia do niego 2 kabli, a na którym możliwość podłączenia jednego. Chodzi tylko o kable czerwony i żółty, które się odpowiednio ze sobą łączy.
OK.
Dołączam fotkęZałącznik 3062 kabli które miałem w zestawie SONY.
Ale ani czerwony ani żółty nie chcą się odczepić...
Musisz mocno pociągnąć i wyjdzie tylko tak złap żeby kabli nie urwać :P Więc tak, z tego co pamiętam to w żółty kabel z kostki po lewej stronie masz wpiąć czerwony i żółty kabel z kostki po prawej stronie. Wtedy powinno działać.
A w ogóle to podpinałeś to już i nie działało czy jak?
Działa tylko na kluczyku :D
Ale gra czadowo :D
Załącznik 3063
Dobra to gdzie to wpiąć w które wejście..
Czy mam rozumieć ze tylko kablami się pobawić i tam połączyć..
Mam sporo siły ale kable jakoś nie chcą się odpiąć :/
Poza tym fajka z tyłu radia wypada nie wiedzieć czemu..
Kostkę z lewej strony wpinasz do radia. To chyba proste zadanie. Rozdzieliłeś już kable żółty i czerwony?
Żeby radio działało bez kluczyka kable żółty i czerwony z kostki ISO musisz podłączyć prawdopodobnie do żółtego kabla od radia, jak widać na zdjęciu masz tam konektor pojedynczy i musiałbyś to delikatnie przerobić.
Jednak najpierw sprawdź czy będzie działać tak jak powinno być oryginalnie: tzn. czerwony i żółty kabel od ISO podłącz do czerwonego kabla od radia, podłącz pod instalacje i sprawdź czy działa z kluczykiem czy bez. Jeżeli będzie działać z kluczykiem tzn., że musisz zrobić tak jak opisałem wyżej.
Masz się pobawić kablami z kostki tylko żółtymi i czerwonymi. :)
Zgłupiałem..
Przepraszam że jestem niekumaty ale nigdy się nie bawiłem w takie rzeczy..
Mam pozamieniać kabelki?Załącznik 3064
Nie, od kostki ISO kabel żółty i czerwony czyli 2 kabelki podpiąć do jednego kabelka czerwonego z kostki radia - tak powinno być standardowo, natomiast jak ja montowałem to te 2 kabelki podłączyłem pod kabelek żółty od radia, bo inaczej nie działało mi bez kluczyka.
Załącznik 3067
Z tego co zrozumiałem mam podpiąć czerwony kabel do tego żółtego rozwidlenia..
I nic nie podpinać do wejść w radiu oprócz kostki tak?
Dobra może jestem KONIEM ale staram się to pojąć :D
"Nie, od kostki ISO kabel żółty i czerwony czyli 2 kabelki (no ok jak je wyjmę) podpiąć do jednego kabelka czerwonego z kostki radia (obu nie podepnę bo mam tylko jedno wejście czerwone) - tak powinno być standardowo, natomiast jak ja montowałem to te 2 kabelki podłączyłem pod kabelek żółty od radia (czyli tak jak wyżej zaznaczyłem?), bo inaczej nie działało mi bez kluczyka."
Dokładnie coś takiego masz zrobić, jeżeli nie masz wzmacniacza to nic nie podłączasz, bo tamte wejścia są to wejścia RCA tzw. cinche :) Idź podłącz tak jak narysowałeś, bo też jestem ciekaw czy działa. :)
A jak nie zadziała? :P
U mnie w takiej kombinacji działało :P
Jeżeli jednak nie zadziała to te 2 kabelki, które masz podłączone do żółtego podłącz do czerwonego, który jest wolny :P
Udało się :P
Jutro sprawdzę czy działa :P
To niestety jest bardzo ścisłe, ale przynajmniej wiadomo, że się nie odczepi :)
jak podłączyć dwa jak tylko żółty ma dwa sloty
Ale sprawdziłeś już z żółtym i nie działa czy jak? Bo i ja się już gubię. :)