To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Opony letnie -
Cytat:
Napisał
Tjet120
Mam letnie na alumach goodyear 225 45 17 - wrażenia.... taczka ale drogi trzyma się jak przyklejony.
Również słyszałem pozytywne opinie o tych oponach. Że świetnie trzymają się drogi. A jak wygląda sytuacja z ich głośnością? Czy przeszkadzają w szybkiej jeździe? W sensie czy szumy są na tyle istotne, że jest to uciążliwe?
Pytam, bo zastanawiam się też nad oponami bieżnikowanymi, ale z drugiej strony jak się czyta na Oponeo Âť Czy warto kupowaÄ opony bieĹźnikowane? to słyszy się opinie, że lepiej w to nie wchodzić... ?
-
Nie kupuj bieznikowanej, tym bardziej niskoprofilowej. Opony może mają ładny bieżnik, ale mieszanka gumowa jest już kiepskiej jakości. Precyzja wykonania takiej opony też nie jest najwyższa, co może znacząco podnieść hałas. Sam się kiedyś zastanawiałem nad kupnem takiej opony, ale producent - sprzedawca odradzil mi zakup takich opon dla tego rozmiaru. Ostatecznie padło na hankook ventus v12 evo2
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Właśnie, nie oszczędzaj i nie kupuj bieżnikowanych. Kumpel kilka lat temu jeszcze na Lanosie zaliczył wystrzał takiej opony. Dobrze że na tyle :(
-
Chłopaki dobrze Ci radzą, żeby nie kupować bieżnikowanych. Ja Ci polecę Dębicę Presto UHP. Za te pieniądze lepszych opon nie kupisz. Ja poprzednio miałem Continentale ContiSportContact5 i w jeździe pomiędzy Dębicami różnicy nie widzę. Teraz kupiłem wzmocnione 94W, bo Continentale zjechały się w trzy sezony (a jeżdżę normalnie). Uważam, że Dębica nie miała dotychczas nigdy tak dobrej opony jak UHP.