To jest widok strony w wersji do druku
-
Co to jest root to ja wiem tylko nie łamałem zabezpieczenia bo i po co mi to było ;) Wyrosłem z takich zabaw typu odkrywanie systemy plików i informacji zapisanych w plikach z ustawieniami systemowymi ;) Takie zapały to ja miałem za czasów dos'a, win 3.11 i 95.. potem zwyciężyło lenistwo i w98 był ostatnim jakim znalem od deski do deski (przez pliki, po rejestr włącznie).. Teraz tylko korzystam z komputera jako narzędzia ;)
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Co to jest root to ja wiem tylko nie łamałem zabezpieczenia bo i po co mi to było
Nie wątpię, tyle że tak jak napisałem niektóre apki wymagają roota do poprawnego działania. Ja nadal lubię się bawić systemami w fonach. Tyle że nie z andkiem, jakoś ten system mi nie leży. Do takich zabaw WM jest dużo lepszy, (według mnie)
Cytat:
Napisał
byrrt
Takie zapały to ja miałem za czasów dos'a, win 3.11 i 95..
Ja zaczynałem zabawę z Commodore64 i stacją dysków na kasety magnetofonowe. To była jazda;-)
-
Cytat:
Napisał
qolejowy
Ja zaczynałem zabawę z Commodore64
Nie no ja w czasach Comodore miałem tylko Pegazusa kupionego częściowo za kasę uzbieraną z komunii :D Co za czasy..
-
A odnośnie andka to jak będę miał chwilę chcę spróbować swoich sił w pisaniu softu pod andka.. Można jakieś fajne bajery robić komunikujące się po BT lub wifi + jakiś soft na andka :) Np. komputer samochodwy z wyświetlaczem na telefonie komunikujący się z autem po BT..
-
Przed Comodore pamiętam zabawkę ZX Spectrum. A osobiście zaczynałem od ATARI z bardzo żmudnym wgrywaniem z kaset.
Cytat:
Napisał
byrrt
komputer samochodwy z wyświetlaczem na telefonie komunikujący się z autem po BT..
Myślę, że to świetny pomysł.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
komputer samochodwy z wyświetlaczem na telefonie komunikujący się z autem po BT..
Instaluj Eclipse oraz Android SDK i możesz w Javie dla Androida napisać cokolwiek chcesz. Zacytowany pomysł dobry jednak aplikacji OBD jest trochę z tego co wiem, chyba, ze byrrt ma jakiegoś haka w zanadrzu. Czekam niecierpliwie :)
-
W ogóle się nie orientowałem czyli dla andka piszemy w Javie? Na apple w Objective C.. miałem nadzieje, że tu w C da się coś ruszyć bo z Javą nie miałem większej styczności.. :(
-
Gdzieś zasłyszałem, że Andek to nic innego jak Linux.
-
No nie jednak tak nie do końca.. Mają pewne wspólne korzenie, ale linux to nie jest ;)
-
-
Tak - na Androida piszemy w Javie - troche rozbudowanej o klasy związane z Androidem ale nadal jest to Java. Jak znasz Objective C czy inny język zorientowany obiektowo to bez problemu nauczysz się Javy, która jest o wiele bardziej przejrzysta od C++ czy Objective C :)
-
Ja posiadam Automape na iOS, jestem zadowolony, tymbardziej ze nie trzeba bawic sie w jakies romy, poprostu instaluje/aktualizuje niezaleznie jaka mam wersje softu.
-
Cytat:
Napisał
czarusblitz
Ja posiadam Automape na iOS, jestem zadowolony
To chyba jesteś jeden z niewielu.. Mam parę znajomych z iPhone i za razem zwolenników Automap'y.. Zwolenników do czasu instalacji tegoż oto systemu nawigacji na iOS.. Podobno totalna klapa, z resztą takie informacje można znaleźć też na necie..
-
Problemy byly z wczesniejsza wersja automapy, ktora w obecnej wersji 3.1.1 zostala poprawiona i dziala bardzo dobrze i stabilnie. Jesli nie wierzysz wejdz na app store i poczytaj obecne opinie uzytkownikow. Pozatym Automapa w obecnej wersji znajduje sie na pierwszym miejscu wsrod aplikacji w kat 'Nawigacja' oraz w kat ' aplikacje i aktualizacje'. Ja osobiscie nie mialem problemu z zadna wersja Automapy, ale faktycznie wielu uzytkownikow z wczesniejszymi wersjami mialo. Dodam, ze wczesniejsze problemy wynikaly z samej nawigacji, nie z systemem iOS. Natomiast w Androidzie czytajac rozne fora androidowe, wnioskuje, ze jest duzo kombinacji alpejskich, aby Automapa dzialala, jest to zalezne od Romow, jakis Louderow, i innych pierdolek, jakim narzedziem sie wgrywalo system, w zaleznosci od aktualizacji Androida, w najnowszej aktualizacji bodajze 2.2.7 (bodajze Froyo) wogole nie chce dzialac. Jak czytam takich setki postow, to mnie juz dawno zalalaby krew ze zlosci, zamiast tylko kliknac w download, to trzeba wykonac szereg kombinacji niczym hacker internetowy. Dlatego moje wnioski takie, a nie inne.
-
Być może faktycznie nowsze wersje Automapy na iOS już wyglądają lepiej.. Co do softu pod Andka - nie pisałem ani pod jedno ani pod 2gie. Całkiem normalnym jest że każda aplikacja pod iOS może działać na każdym urządzeniu Apple'a - no cóż - jest tylko garstka tych urządzeń tak wiec co się dziwić.. Dla Ciebie mówisz jest to plus - dla mnie kolosalny minus. Ja zdecydowanie bardziej skłaniam się ku Andkowi właśnie dlatego że jest masę urządzeń pod ten system. W przyszłości zmienię telefon na innego producenta ale aplikacje i ustawienia będę miał z mojego konta google. A Ty co zrobisz? Jesteś skazany do końca życia na iPhone no chyba że zrezygnujesz z zakupionych aplikacji itp ;) To nie temat na takie dywagacje, ale to co Ty nazywasz wadą dla mnie jest właściwie plusem, który fakt faktem obarczony jest pewnymi poświęceniami..