To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
byrrt
...Sprawdź napięcie między anodą a katodą diody jeszcze raz.
Dzisiaj musiałem złożyć wszystko do kupy bo autko na jutro będzie potrzebne.
Znalazłem schemat tych jaśków od Marei bo przedtem miałem z Brawo ale tam są inne kolory kabelków więc nic mi nie pasiło.
Może z tego coś wyczytasz, gdzie i co pomierzyć ?.
Załącznik 1292
-
1 załącznik(i)
Miałem dzisiaj trochę wolnego czasu więc zmierzyłem napięcie na przewodzie który leci z centralki do diody i tak, zaraz po włączeniu zapłonu jest na nim przez kilka sekund 4,57V, później na dosłownie jedną sekundę przechodzi w 12.7V a następnie znowu około 4.50V.
Wnioskuję z tego że centralka działa, a ta cholerna dioda nie daje oznak życia.
Zmierzyłem też napięcie na nóżkach diody, poniżej schemat gdzie jak się te napięcia rozkładały.
Co prawda nie mam ABSu ale w zegarach jest przygotowana dioda do aut z ABS, u mnie żeby dioda nie świeciła jest w układzie zmostkowana oprawka żarówki, jeżeli usunę oprawkę dioda świeci, i tam na jednej nóżce jest 12.5 a na drugiej 10.4.
Załącznik 1336
Problem rozwiązany, byłem dzisiaj na szrocie i na próbę założyłem drugi licznik, kontrolka zapala się gaśnie i zapala na stałe, czyli u mnie dioda jest walnięta. W liczniku jest druga taka dioda od ABS którego nie mam więc spróbuję to podmienić, no i trzeba gdzieś jechać żeby skasować błąd