w jakich 2 przyadkach?
[size=2][ Dodano: 2011-01-26, 16:57 ][/size]
no już rozumiem
jak skręcasz kołami i ruszasz i słyszysz zgrzyty trzaski czy jak to tam nazwać to jest przegłub
To jest widok strony w wersji do druku
w jakich 2 przyadkach?
[size=2][ Dodano: 2011-01-26, 16:57 ][/size]
no już rozumiem
jak skręcasz kołami i ruszasz i słyszysz zgrzyty trzaski czy jak to tam nazwać to jest przegłub
A ja wymieniłem przegub i to samo :roll:Cytat:
A byłem pewny że to przegub z lewej strony :?
Spróbuję ten co wymieniłem dać na prawą i będzie widać ale stukot dochodzi z lewej strony, przynajmniej mi się tak wydaje :?
Panowie a co to może być gdy wyskakuje mi 3 bieg? Synchronizator czy może coś innego? Próbowałem już regulować cięgna biegów, sprawdziłem poduszki silnika i skrzyni i już skończyły się mi pomysły.
Ja mam podobnie... Poczas jazdy słychać delikatne rzęzeznie... coś jakby bieg nie był do końca wbity, ale jest to na tyle ciche, że podczas rozmowy z pasażerem tego nie slychac. Co ciekawe gdy docisnę drążek do końca to dźwięki się tracą. Olej dolany do pełna (85 - troszkę gęsty bo uszczelniacze puszczaja. Jak ją ostatnio ściągałem to widziałem , że łożysko (takie duże) jest już luźnawe.
Powiem szczerze , że nawet się tym nie przejmuję bo robię tym autem ok dwieście km dziennie i jak narazie śmiga.
Albo mam szczęście albo inni mają felerne egzemplarze.
do tej pory przez 13 lat :
łożyska kół ( po 5 letnim postoju)
tarcze+klocki+szczęki+bębny+spreżynki
sprzęgło+linka
łożysko w kolumnie kier.
osłony przegubów i skrzyni (jazda bez oleju przez jakieś 5 tys km)
końcówki drążków kier.
sprężyny tył
tłumiki 2 kpl
alternator 2razy
dolot powietrza gumowy
termostat
uszczelka pokrywy zaworów
niedługo wymieniam pompę wody (za jakieś 20 000km)
Narzekacie na fiaty , ale nie wiem czy znajdziecie tańsze w eksploatacji auta.
a co do zgrzytania podczas skretu to mogą byc oznaki nawalania mechanizmu rożnicowego ;)