To jest widok strony w wersji do druku
-
Panowie... Wszyscy mówicie o zapachu płynu chłodniczego... Jednak jak dla mnie zapach jest ledwo wyczuwalny. Jak pachnie płyn chłodniczy? (pytam w kontekście cieknącej nagrzewnicy). Bo u mnie w Bravie też zaobserwowałem dziwny zapach po włączeniu ogrzewania, jednak płynu mi nie ubywa... Czy to może być filtr przeciwpyłkowy kwalifikujący się do wymiany?
-
Zapach jest typowo chemiczny , drażniący
-
prawde powiedziawszy jeżdzę nim od czasu do czasu do pracy a to 4 km, chociaz stoje głównie w korkach i jade ok 15-20 min to wskaznik temperatury nie dochodzi do połowy, powietrze z instalacji grzewczej jest gorące ale z duzym opóznieniem porównując do posiadanego przeze mnie innego samochodu
-
U mnie też leciało gorące (lecz po wymianie szybciej się nagrzewa) ale nie dało się jeździć z powodu zapachu aż szczypało po oczach, pomagało jeśli włączyłem klimę i ustawiłem wtedy na HI ( podejrzewam że klima wysuszała powietrze z płynu ) no i te parowanie szyb, za nic nie mogłem się pozbyć pary na przedniej szybie mając włączony wentylator na 4 puszczone gorące powietrze i tylko na przednią szybę pomagało tylko włączenie funkcji MAX DEP ( czy coś podobnie), teraz po wymianie bez problemu usuwa na 2.
PS. powoli przestaje też śmierdzieć po wymianie więc chyba wypalanie nowej dobiega końca.
-
Cytat:
Napisał sulex
a to 4 km, chociaz stoje głównie w korkach i jade ok 15-20 min to wskaznik temperatury nie dochodzi do połowy
Na 100% termostat poszedł się paść na łąkę.
-
Oj nie wiem czy to termostat ja u siebie miałem tak że wskazówka od temperatury była non stop 1-2 kreska a ciepło leciało aż gorące, ale wymieniłem termostat wskazówka wzrosła na 3-4 kreske i też leci gorące powietrze ale nigdy nie chce mi dojść do połowy.
-
Cytat:
Napisał zozo1
Oj nie wiem czy to termostat ja u siebie miałem tak że wskazówka od temperatury była non stop 1-2 kreska a ciepło leciało aż gorące, ale wymieniłem termostat wskazówka wzrosła na 3-4 kreske i też leci gorące powietrze ale nigdy nie chce mi dojść do połowy.
spróbuj puknąć [metoda wstrząsowa] z boku w deskę rozdzielcza od strony wskaźnika jeśli podskoczy to wina zimnych Lutów, jeśli nie to spr czujnik od wskazywania temperatury
-
Spróbuje z pukaniem, działa na wskaźnik obrotów silnika to może i tu da rade . Mam nadzieje ze to nie termostat :sciana:
Chociaż od wymiany nagrzewnicy minęło już trochę czasu (1,5 mc) cały czas mam mokrą tapicerkę od strony pasażera. Czy w tych temperaturach jeszcze nie wyschła po wycieku, czy może cos tam jednak ciągle ciecze jak myślicie?
-
hehe, nie wiem czy Ci cieknie :) :P ale fakt jest faktem że długo dywaniki schną...
polecam podłozyć między wycieraczkę pieluszkę lub coś podobnego... szybciej wyschnie :)
-
Cytat:
Napisał sulex
cały czas mam mokrą tapicerkę od strony pasażera.
Sprawdzone niejednokrotnie i działa.
-
żwirek, hehe, ok kupie i sprawdze i dam znac jak poszło
-
Panowie ja mam taki problem że, niemoże mi nagrzać w kabinie . A temperatura wacha się w połowie skali . Termostat wymieniałem w tamtym roku. Też czuć ja włacze ogrzewanie tylko tyle że leci chłodne powietrze a nie ciepłe?
-
Cytat:
Napisał
lucas7911
muszę poczekać na ładny ciepły dzień
Oj to możesz się niedoczekać tego roku.. ;) Ja wymieniałem w zeszłym roku - powiem Ci, że nie jest tak źle..
Jakbyś miał jakieś pytania wal śmiało..;) U mnie nagrzewnica ciekła ale zapachu i tłustych szyb nie stwierdziłem..
-
Sprawdziłeś czy nie jest zapowietrzony?