Mój na razie ma pół roku i jest ok
To jest widok strony w wersji do druku
Mój na razie ma pół roku i jest ok
Dzisiaj po odpaleniu było 2 tys obrotów raz mniej raz więcej . To juz pewne ze to krokowiec bo jak go wczoraj odpaliłem na mrozie trzymał 900 obrotów i go spokojnie odśnieżałem i nagle ciach przygazowął do 2tys i nie było bata żeby spało dopiero jak się nagrzał.
Dzisiaj spróbowałem podczas pracy odłączyć krokowca podczas pracy. Odłączyłem załączyłem po przegazowaniu obroty spadły na 900 jednak od tego czasu po każdym przegazowaniu silnik prawie gasł i wypadał z rytmu. Tak jak by jakiś błąd chwycił na razie odłączyłem go od akumulatora nich spi. Cy tu nawala tlyko krokowiec czy coś jeszcze?
tak lae ja go podłączyłem ponownie i wtedy zaczął sie dusić. To raczej pewne że krokowiec wymienię bo mnie irytuje jego ospałość i impulsywność, takie przeskoki robi jak by ktoś co najmniej pedał gazu wcisnął.
czy silnik krokowy był ten sam w 1,4 , 1,2 1,6?? czy muszę szukać odpowiednio do 1,4?? bo jakoś na allegro wszystkie są do 1,2 albo 1,6
Silniczki praktycznie jestem pewien że są różne..
kurcze ale wyglądowo są takie same... co najgorsze na tym głupim allegro są tlyko do 1,6 i 1,2 bo jakoś o wersji 1,4 i mi sie zapomniał co mnie rozwściecza. Bo w motoryzacyjnym na pewno będzie ale 7 razy droższy.
ehh używane to wiesz nie mam gwarancji ani pewności ile dobrze podziałają. Moga tak jak mój udawać ze działają a potem sie nagle zacinać i wariować.
Z krokowcami to jest różnie i np Pierburg do mojego kosztuje ok 800zł po rabatach, tak więc wolałem kupić za 60zł używkę.. Nowy chiński kosztuje 100zł ale nie działa już jak jest nowy. I co Ci da gwarancja jak co tydzień będziesz to odsyłał..
no to jestem załamany używki nie wezme ale oryginał 800zł?? za taką pierdołę?
Tyle kosztował siłownik biegu jałowego piertburg do mojego 1.8.. Oryginałów już nawet nie ma bo ASO tego się dawno wyzbyło, ale piertburg jest bdb. firmą i wiele części robią na pierwszy montaż.. Do 1.4 być może nie jest tak źle. Znajdź w eper numer tego krokowca i szukaj potem po numerze..
A wiecie może jak pod którą zakładką jest ukryty krokowiec?? :) bo szukałem długo i niema:) nie rozumie czemu na allegro wszystkie są do 1,2 ,16 jak by ten w 1,4 sie nie psuł w ogolę czy co.
Na pierburgu znalazłem silnik krokowy 1,4 alfa/fiat wygląda identycznie jak te wszystkie montowane w siena/palio ale cena 80zł... ale chyba warto zainwestować żeby zmniejszyć spalanie co nie?
No trochę ma do spalania jak stoi na biegu jałowym co nie?:) niestety w Eper nie udało mi się odnaleźć pozycji silnik biegu jałowego/silnik krokowy/ ani cokolwiek. poza tym jest jakiś aktualny działający Eper?