Założyłem(nie sam:roll:) instalację STAG. Przejechałem 10km. Jest ok na razie:lol:
To jest widok strony w wersji do druku
Założyłem(nie sam:roll:) instalację STAG. Przejechałem 10km. Jest ok na razie:lol:
Założyłem siłowniki maski, zakup ALLE-drogo, odradzam te od Chińczyka (wyginają maskę.
jacek2. Ja na swojej misce nic nie zauważyłem. Kupiłem teraz rampy najazdowe do samochodu i zamierzam sam wymieniać olej i filtry na podwórku. Po ostatniej wymianie mechanik mi tak upaprał osłonę silnika, że dało mi to do myślenia. Mówiłem mu żeby zdemontował na czas prac...
Dziwi mnie iż w TIPO 1,0 brak włazu inspekcyjnego do filtra oleju (trzeba zrzucać osłonę) a do przeciwmgielnych od dołu są włazy nawet otwory dostępowe do kraników chłodnicy.
Bo w 1.4 95KM jest zwykła stalowa miska. W Tipo jest dolna osłona więc ona jeszcze tak szybko nie koroduje jak w starszych Fiatach.
Bawiłem się przez weekend ze swoim fiacikiem w wymianę amorków tylnych. ten od strony pasażera zostawiał wyraźne plamy oleju pod autem- ciekł, to już nawet nie było zapocenie.
Wpadły jakieś zwykła, ale z całym kompletem- odboje + osłonki. wszystko się fajnie poskładało i pięknie działa. Całkiem inaczej się autko prowadzi na nierównościach. Ale cholernie mocno to było skręcone, Dolne śruby bez metrowej rurki nie dało się ruszyć. Górne też nieźle się trzeba było napocić aby je odkręcić. Przy okazji wyszła nieszczelność na łączniku elastycznym wydechu (ta zasrana plecionka). Chyba ze starości na spawach przegniło. Zamówiłem już nowy łącznik, ale nie do spawania, a raczej skręcany. Ciekawe czy uda się to bez strat własnych rozciąć i niczego nie uszkodzić. Będę to składał na pastę uszczelniającą do wydechu......
Tipo w akcji https://youtu.be/AOziAITbpj0?is=rxLrsbdGgmDWFm9s
Chyba bym po prostu sie zatrzymał, wysiadł, poczekał i .... wytrzaskał porządnie po ryju.
Tjet by nic nie zmienił, jak nie umie redukcji zrobić i buta w podłogę dać tylko nie wiem jak to nazwać robi co robi.