Fajnie wygląda - dasz namiary gdzie kupowałeś?
To jest widok strony w wersji do druku
Ja nakleiłem pod gumowy dywanik taśmę antypoślizgową na ten plastik (wyżłobienia) i teraz już się nie rusza... :smile:
W tygodniu wymieniłem płyn chłodniczy i trójnik plastikowy. Wyglądał na ok ale mechanikowi po ruszeniu go się rozpadł w rękach. Muszę poszukać kołpaków na stalówki bo fabryczne już się zniszczyły...
Wymieniłem trójnik Załącznik 44913
Ten plastikowy jest twardy i nie kruszy się (narazie) Załącznik 44914
Wymieniłem podłokietnik na skórzany. Mój po niemal 200k trochę się wyciuchał.
Kupiłem cały tunel z renegade za 130 z przesyłka na OLX i przełożyłem samą górę.
Wystarczy oderwać tył tunelu (ta takich białych zatrzaskach w obu modelach) a tam jest już 5 śrubek torx co trzyma przedmiotową pokrywkę.
Założyłem nowe całoroczne opony .
Wymieniłem wszystkie tarcze i klocki :-)
Wymieniłem olej i założyłem nowe opony wielosezonowe.
Mi padła żarówka H7, zmieniłem na te same OSRAM bo wymieniałem je ostatnio ponad 1,5 roku temu... :smile:
A u mnie dziś:
Jak to mówią: piękny wynik.....
powodzenia w dalszej eksploatacji (u mnie obecnie ponad 140tysi)
Mam? Ty tak na poważnie pytasz? Nawet nie zauważyłem. Za dobry aparat w telefonie. Pewnie od wycierania kurzu. To już 8 lat i 200000. Na budzie też parę wgniotek się znajdzie. Najlepsze są na dachu od kawek jakie uczyły się latać i z drzewa spadały mi na dach.
W menu w zegarach między temperatura oleju a napięciem ładowania aku.
Taki ficzer w wersji z fabrycznym LPG. A najlepsze jest to, że dopłata do wersji z fabrycznym LPG była 3500 a za wstawienie gazu w dilera krzyczeli około 4300.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Znaczy między wskaźnikiem pseudo tpms a estymowana temperatura oleju, bo ładowanie aku jest za olejem jak dobrze pamiętam.