To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Nawiązując do tego sztucznego korka. Dla mnie to co najmniej chore i policja powinna odpowiedzieć za narażenie życia osób 3. Przecież to jakiś skandal. Dodatkowo strzelanie w terenie zabudowanym,gdzie jest pełno ludzi i o np. Ryszet nie trudno!
Akcja trochę na wariackich papierach.
To moje zdanie oczywiście
-
Oczywiście masz rację. Przy zatrzymywaniu go w Bolesławiu policjant strzelał w opony wiedząc że wokół są w autach ludzie.
Ale jak wiemy, Polska policja nie zaskakuje płynnością działania, do tego nasze prawo.
-
Pogoda dopisała, więc dziś trasa Polsko-Czeska
http://www.endomondo.com/workouts/
-
Cytat:
Napisał
Memciu
Oczywiście masz rację. Przy zatrzymywaniu go w Bolesławiu policjant strzelał w opony wiedząc że wokół są w autach ludzie.
Ale jak wiemy, Polska policja nie zaskakuje płynnością działania, do tego nasze prawo.
Ciężko jest działać w takich sytuacjach. Strzelać ryzyko, uciekną też źle:/
-
Paliwo drogie, dlatego dziś z innej beczki. Jak codziennik, to codziennik ;)
Podczas ostatnich wakacji moja waga "lekko" zaczęła wykraczać ponad normę i od tamtej pory próbowałem zmienić dietę. Samo żywienie niewiele dało, dołączyłem siłownie, a od wiosny rower, ogród i od początku marca bieganie. Ta moja 'inna beczka' to właśnie bieganie :) Na początku ledwo przedreptałem 1,5km i kolka, dziś po raz pierwszy zaliczyłem 90 minut ciągłego biegu oraz w tym czasie dystans ponad 12km :D O 14,5kg mniej przez grzeczność nie wspomnę, BMI już w normie :mrgreen:
-
TMK nic tylko pogratulowac ;) ja tez zamierzam trochę zacząc biegac, bo rower, to będzie na pewno (tylko muszę kupic) ;) ale jakos sie zebrac nie moge ;)
-
TMK Moje gratulacje, początki zawsze są trudne, 14.5 to duuuuuży sukces tak trzymać =D>
-
Panowie, dziękuje :)
Egon, zastanów się jaki chcesz rower. Lata temu śmigałem na kolarzówce, później długa przerwa. Ze trzy lata temu kupiłem trekkingowy unibike vision gts i jest niezły, jednak czasami trochę mi brakuje prędkości. Utrzymanie na takim średniej około 20km/h jest już wyzwaniem, piszę oczywiście o dłuższych trasach. Na dzień dzisiejszy chyba bym jednak kupił rower na szosę.
Jak będziesz chciał trochę pobiegać, poczytaj o planie 6 tygodniowym. Jest łatwy i płynnie wymusza regularność treningów bez względu na pogodę :)
-
Dobry dystans jak na początek. Gratuluję i życzę dalszego zapału.
Potem zobaczysz, po 15 km będziesz mówił, że mało i dobiejesz do 30 km na trening; )
-
... a ja własnie sobie zrobiłem tosty, żeby poczytać trochę na forum... a Wy mi tu o zdrowiu... aż mi głupio :)
-
no wiesz, ja wątpie, zebym robił takie dystanse jak wy, a na rower nie chce przeznaczyc więcej niz powiedzmy 800-1000zł, więc tylko czysto rekreacyjnie, co do biegania, to juz planuje coą konkretnego, ale co z tego wyjdzie..... nie wiem :P
-
Egon... Widzę, że też jesteś na etapie wyboru rowerka - polecam Decathlon ( jeżeli masz gdzieś w swojej okolicy). Dobry osprzęt, dobre rowerki za przystępne pieniążki.
-
Cytat:
Napisał
egon
na rower nie chce przeznaczyc więcej niz powiedzmy 800-1000zł
Nowego przyzwoitego w tej cenie chyba nie kupisz, poszukaj w komisach etc można znaleźć fajne rowery w tym zakresie. Jak chcesz biegać po twardym (beton, kostka, asfalt) koniecznie kup buty z amortyzacją. W zwykłych piankowych można szybko wykończyć kolana. Osobiście polecam np. joma hispalis 312.
ToKo - też poproszę 2szt :D
-
Wszyscy chcą schudnąć a ja właśnie na odwrót :-P potrzebuje przytyć, a raczej zwiększyć masę (najlepiej przenieść to na mięśnie). Od paru lat próbuje i coś mi nie wychodzi, chyba muszę się bardziej postarać. Ogółem jem dużo, ale nie regularnie i tu jest chyba problem. Muszę dołożyć jakiś sport do tego (niestety siłownia odpada z braku czasu), pewnie będzie to bieganie i rower.
-
od biegania i roweru mięśni nie dostaniesz. poprawisz sobie conajwyżej kondycję, wytrzymałość i wyrzeźbisz łydki ;) polecam rozpocząć treningi od prostych codziennych ćwiczeń jak pompki, przysiady, pompki na poręczach i podciąganie na drążku. do tego dieta bogata w białko i węglowodany i będziesz przybierał na masie. mnie się już powoli zaczyna odkładać, lata już nie te :D startuję od przyszłego tygodnia ;)