ech.. no i mnie w koncu dopadł błąd p0420. Dwa razy wymiana sondy, blad pojawia sie znowu... ASO - panowie delikatnie zasugerowali zebym pojechal do serwisu X i oni mi wytną z softu co trzeba
pojechalem. Na razie spokoj
To jest widok strony w wersji do druku
ech.. no i mnie w koncu dopadł błąd p0420. Dwa razy wymiana sondy, blad pojawia sie znowu... ASO - panowie delikatnie zasugerowali zebym pojechal do serwisu X i oni mi wytną z softu co trzeba
pojechalem. Na razie spokoj
A ja osobiście w przypływie szczerości weekendowej nawoskowałem bardzo dokładnie swój samochodzik. Woskiem koloryzującym wszystkie elementy zostały pokryte, łącznie z progami i innymi zakamarkami. Wnętrze było wyczyszczone dzień wcześniej, więc teraz auto wygląda jak z "salonu" Z nudów też wyczyściłem komorę silnika, zmywając ją środkiem do mycia felg (ale nie tą krwawą felgą, tylko jakimś żelem, który dostałem w prezencie). Efekt zajebisty. Tylko potem pojawił się czek:mad:, i choinka kontrolek na desce. Jednak po krótkiej jeździe i kilku odpaleniach auta wszystko wróciło do normy....
Miło popatrzeć na czysty wysprzątany samochód. Taka praca dla relaksu cieszy oko.
A ja go dziś sprzedalem
Nawet sie chlop nie targowal :)
Zmieniłem filtry powietrza i kabinowy( po 3ch latach, tak serwis zrobił serwis do sprzedaży auta) . Po przetarciu wnęki nad dmuchawą, złożyłem wszystko a tu nagle zaczyna wibrować całe auto, po włączeniu silnika i nawiewu. Okazało się że między łopatki dmuchawy wpadła śruba. Wygląda na nową, nie mam pojęcia skąd mogła wypaść. Załącznik 44844
Wymieniony olej + filtr, filtr powietrza, filtr kabinowy, przegląd klimatyzacji (niewielkie uzupełnienie)
odkurzanie, mycie ufff... no a jutro wjazd na małe wakacje :smile:
Witam. Mam tipo 1,4 t-jet z 2019 z radiem 7", jestem ciekaw czy można zmienić na 10". I jaki jest stopień trudności, czy można to zrobić we własnym zakresie. Pozdrawiam
Wnieniłem olej w silniku plus wszystkie filtry . Płyn hamulcowy. A także płyn w chłodnicy.
Koszt u mechanka w warsztacie 1500 zł.
Mogę smigać dalej,.
Wczoraj Tipek "dostał" nowe opony letnie Michelin Primacy 5 (205/55 R 16 91 V) Załącznik 44855 Załącznik 44856
Brałem pod uwagę jeszcze opony" Dunlop SP Sport Bluresponse, Goodyear Efficientgrip Performance 2 i Nokian Tyres Wetproof 1. Deczja zapadła. Co do Nokianów to są to opony obecnie produkowane w Chinach. Nokian otworzył już fabrykę w Rumunii ale teraz produkuje tam opony zimowe. Jak się dowiedziałem w przyszłym roku będzie nowy model opony letniej Nokian (wzmocnionej) oczywiście z fabryki w Rumunii.
:roll::roll:
też mnie czeka wymiana opon.....
To "musztarda po obiedzie" - data produkcji to chyba 20 tydzień 2025 r. - poprzednie Good Year (produkcja początek 2017 r.) zrobiły się twarde, głośne i pojawiły się niewielkie punktowe ubytki gumy.
Od 2017 roku to ja już zacząłem trzeci komplet letnich i kończę drugi zimowek :-)
Żadne z nich nie zdążyły stwardnieć czy sparcieć ;-) skończył im się bieżnik :-D
Konserwacja podwozia :smile: