To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Jakiś czas temu ktoś siał tu defetyzm, że fabryczne klocki hamulcowe są z gównolitu i starczają na max kilkanaście kkm. Dzisiaj, przy okazji zmiany kół obejrzałem swoje. Po prawie 15kkm wyglądają praktycznie jak nowe. Faktycznie, można mieć pecha i trafić na egzemplarz zmontowany podczas Ramadanu, albo być killerem, który potrafi wykończyć każdy mechanizm :powieszony:
Klocki mogą być montowane różne. Moje na przykład bardzo, ale to bardzo brudzą felgi, a to oznacza, że auto lepiej hamuje, ale krócej wytrzymają. Miałem kiedyś podobne w Cromie i starczyły na 8kkm, za to hamowało się fantastycznie.
Wysłane z mojego E6883 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Klocki mogą być montowane różne. Moje na przykład bardzo, ale to bardzo brudzą felgi, a to oznacza, że auto lepiej hamuje, ale krócej wytrzymają. Miałem kiedyś podobne w Cromie i starczyły na 8kkm, za to hamowało się fantastycznie.
Ja mam 8,5 tyś. km , klocki grube jak nowe , tarcze równiutkie , to chyba dużo zależy od stylu jazdy ....
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Ja mam 8,5 tyś. km , klocki grube jak nowe , tarcze równiutkie , to chyba dużo zależy od stylu jazdy ....
Witam kolegę z okolicy! Niepotrzebnie zakładasz, że mamy te same klocki, bo mamy to samo auto. Przyglądam się wielu samochodom, gdy idę - żaden nie ma tak upapranych pyłem felg jak moje Tipo - wyjadę z myjki, dwa kilometry i już brudne. Nie spostrzegam tego jako wadę, ponieważ samochód hamuje poprawnie, mam jednak tą świadomość, że wytrą się szybciej. Następne klocki wezmę Steinhoffy - takie jakie miałem w poprzednim aucie, nie brudziły felg a hamowały całkiem OK nie wycierając się zbyt szybko.
-
1 załącznik(i)
:)witam...co do pylenia klockow to u mnie tez pyla i felga brudna co chwile...ale klocki mam takie...
Załącznik 29937
popatrzalem przy okazji wymiany kol :)
-
A może dzięki miękkim, dość szybko ścierającym się klockom oszczędzane są tarcze hamulcowe?
-
Znalazłem taki bajer w tuptusiu że kierunkowskazy można włączyć lekko dotykając dźwignię włącznika bez konieczności jej przełączania do końca. Ale nie podoba mi się że nie zawsze to działa. Czy ktoś wie dlaczego?
-
A ja znalazłem taki bajer, że przy włączaniu lewego kierunkowskazu włączają mi się długie światła, ale też nie zawsze;-)
A tak na serio, to trzeba to chyba robić z "odpowiednim wyczuciem".
-
Cytat:
Napisał
otasz
A tak na serio, to trzeba to chyba robić z "odpowiednim wyczuciem".
kombinowałem już różnie: mocniej nacisnąć, słabiej nacisnąć, raz lewy sprawdzić, raz prawy kier sprawdzić- i nic. Żyje to chyba własnym życiem. Ale bajer ciekawy. W innych autach mam to na porządku dziennym, i nigdy mnie to tak nie zaskakiwało....:mad:;-):palacz:
-
Tryb autostradowy czy tez zmiany pasa jest to fiatach od ok. 10lat. Dziala zawsze 5 x migajac (w dawniejszych fiatach 3 x). Kwestia wyczucia ale w mito jakos lepiej chodzi. A skoro juz mowa o rzeczach gorszych niz w mito to siedzenia. Siedziska w tipo krotsze o 2 cm i chyba wezsze mimo ze auto segment wyzej.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
kombinowałem już różnie: mocniej nacisnąć, słabiej nacisnąć,
Ważny jest czas naciśnięcia: krótkie naciśnięcie - 5 mignięć, dłuższe - miga tyle czasu ile trzymasz. Mi w 99% przypadków działa tak jak chcę.
-
Mi też działają kierunkowskazy jak chce. Ale ja mam delikatne paluszki ;) - tak kobiety powiadają:)
-
Do tej pory ciężko jest wyczuć te kierunkowskazy chociaż zrobiłem juz prawie 3 tyś.
Wkurzają mnie światła mijania, są po prostu słabe. Jeśli jeszcze do tego pada deszcz to już całkiem d....a.
Myślał ktoś o zmianie żarówek na lepsze ?
Komora silnika - niby jest osłona pod spodem a w środku piach na nadkolach.
Nie jeżdżę po drogach zwirowych i polnych prawie wcale. ..😠
-
Ja zmieniłem rok temu dzienne i mijania na Osram Cool blue intense i jest lepiej.Syf od środka na nadkolach zawsze będzie się dostawał.Osłona chroni bardziej od spodu a tam wody jest dużo mniej.
-
Według mnie kierunkowskazy działają bdb.Delikatne dotknięcie manetki i migają 5razy dłuższe przytrzymanie i migają tyle razy ile chcesz no i oczywiście gdy wepniesz manetkę do końca to odbije przy powrocie kierownicą.
-
A te żarówki Osram ( do mijanek ) może jakieś symbole i parametry pamiętasz ?
-
Ja w HB wymieniłem na
https://m.ceneo.pl/27397850
Nie tanie ale duża różnica.
A drogowe
https://m.ceneo.pl/49680141
Żarówki się łatwo wymienia.
-
-
Cytat:
Napisał
pietics
Do mijania drogowych są dwie różne żarówki H7?
-
chyba takie same H7 i tu i tu, a bez ledowych H7 i H15 ??
-
Cytat:
Napisał
pietics
Miałem, palą się z prędkością światła.