Nie sądzę. Jeśli prostoty to szukają ludzie w silnikach i ich konstrukcjach ale nie w wyposażeniu dodatkowym.
To jest widok strony w wersji do druku
Nie sądzę. Jeśli prostoty to szukają ludzie w silnikach i ich konstrukcjach ale nie w wyposażeniu dodatkowym.
Zgadzam się z przedmówca. Jednak podgrzewane fotele to jest to co ja lubię, radar już mi raz ratował życie, hild break control rewelacja i super sprawa. Tempomat tez bajka Plus czujnik deszczu gdzie jak zaczyna padać nie muszę robić nic.
Trudno mi by było wsiąść do wersji bida po opcji full.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
De facto pod tym kątem konfigurowałem auto. Założenie było takie: kupuje auto full opcja, dołożyłem dodatkowe uszczelki w drzwiach i pod maską, mam do 5 lat przedłużoną gwarancję. Mija 5 lat sprzedaje auto i biorę coś w wynajmie długoterminowym lub w leasingu konsumenckim. Kilku znajomych ma i sobie chwalą. Fakt kilka obostrzeń jest ale do zaakceptowania.
Co do powyższych wywodów coś w temacie.
https://www.google.com/amp/s/autokul...-dacii%3famp=1
https://www.google.com/amp/s/www.aut...ym/gtx3h6j.amp
może hyundai i30, niedawno wprowadzili fajny zwykły silnik 1,5 na wielopunktowym wtrysku
A jak się ma ten i30 do tipo? Jakość, prowadzenie, silniki i cena końcowa? Rozważałem i30, ale cena jest wyższa, a raczej dużych rabatów salony hyundai nie dają.
Tez tak uważam.
W zeszlym tygodniu podwoziłem kumpla który jezdzi hyundaiem i meganką poprzedniej generacji. Znając moje hobby z grzebaniem w autach pytał czy to auto jakoś dodatkowo wyciszałem bo jest cicho (czego akurat nie robiłem właśnie)
A możesz konkretnie napisać co jest lepiej spasowane w ,, hujdaiu '' względem Tipo , bo nic nikomu z forumowiczów raczej nie odstaje na potęgę i nie trzeszczy - ale też nikt nie zgłaszał o złej jakości wykonania biorąc pod uwagę auto budżetowe , to chyba nie ma co pisać o zakupie hyundaia który jak wiadomo jest droższy a co za tym idzie z lepszych materiałów .;-)
Może chodzi np. o szpary klapy bagażnika (sedan) - prawie wchodzi palec, zbierają się też liście itp.
Ja mam popa i nie widzę tutaj oszczędności (poza słynną osłoną nóg pasażera którą mi dołożyli po zgłoszeniu). Jest wygłuszenie maski (choć symboliczne a i tak ono ma niewielki wpływ na hałas w środku). Są uszczelki w drzwiach, w błotnikach ( np. w astrze coś takiego jest tylko w pakiecie akustycznym), wszędzie mnóstwo pianek i tych gównianych placków z białej włókniny które akurat dobrze byłoby zamienić na piankę lub poroso). Ale najważniejsza jest podłoga i tam widac że w tipo nie pożałowano grubości wygłuszenia. Ale po akcji z 500 uważam że możnaby się pobawić z drzwiami zamiast tej fabrycznej pianki pod panele dać kauczuk i trochę butylu. Tam tak zrobiłem ale skończyłem wieczorem i auto zostało z otwartymi drzwiami w garażu. Na drugi dzień zapomniałem trochę o temacie wsiadam, zamykam drzwi a tu dźwięk jak z konkretnej limuzyny ;-) zamiast hałasu blaszanego pudła.
Co do materiałów nie uważam żeby w jakimkolwiek aucie popularnej klasy były lepsze. Np. wklejałem tu podłokietnik od octavii RS, taki trochę przykurzony wygląda jak ścierwo na szosie, zreszta podobnie kokpit mimo wielu błyskotek. Co innego jak jest wszystko wybłyszczone w salonie.
W lounge taka sama mini wygluszka na masce, tez brakowało osłony pod nogami i reszta dokładnie tak samo wyglada. Dodam ze nawet w mondeo pod kanapa z tylu nie było tapicerki tylko gola blacha a tu jest⌠przynajmniej w moim z 2017 jest :-)
Nie kupuj fiata, strzał w kolano. Auto jest tak słabo wykonane i wyciszone że to dramat.. teraz w zimę jak jeżdżę to mam wrażenie że drzwi otwarte są tak jest głośno, każdy kameczek słychać i obicie. Jeździłem zastępczym i30 i mam porównanie... Nie kupuj fiata!